از دانههای کفیر یا قارچ کفیر برای تولید کفیر استفاده می شود، این دانه ها چیزی شبیه به گل کلم یا تکه هائی از مرجان های دریائی می باشند که جنسی شبیه ژله دارند و شامل انواع باکتری های مفید و مخمر های زنده می باشند. به طور طبیعی این دانه ها ابعادی بین ۵ تا ۲۵ میلیمتر دارند و رنگ آنها در طیف سفید تا کرم زرد می باشد. قارچ کفیر معمولا به دو صورت نگهداری می شود:
- قارچ زنده که در داخل شیر و در دمای اتاق نگهداری می شود
- قارچ خشک شده همراه با شیر خشک که در یخچال نگهداری می شود
در هر دو صورت وقتی این قارچ ها بدست شما برسد، مدتی طول می کشد که به حالت عادی رشد و نمو خود و امکان تولید کفیر خوب برسند. قارچ های کفیری که در شیر به صورت زنده ارسال می کردند معمولا طی ۲ تا ۳ روز نگه داری صحیح و قارچ های خشک شده طی ۷ تا ۱۴ روز به حالت طبیعی و با کیفیت خود بر خواهند گشت.
توجه نمائید که کفیر خوب و با کیفیت از قارچ های زنده تولید می شود. در روش صنعتی به جهت هزینه بر بودن و وقت گیری کار با قارچ کفیر زنده، از قارچ خشک شده کفیر استفاده می کنند بدین سبب محصول تولید شده کیفیت و خاصیت محصولی که با قارچ زنده تولید شده است را ندارد.
با یکبار خرید قارچ کفیر از ما و با کمی تلاش می توانید با بالاترین کبفیت نوشیدنی کفیر خود را تولید نمائید. جالب اینجاست که طول عمر قارچ کفیر در شرایط مساعد نامحدود می باشد، قارچ کفیر در مقابل شرایط نامساعد بسیار مقاوم می باشد هر چند برای برگشت به حالت طبیعی و تولیدی خود مدت زمانی باید در شرایط مساعد قرار گیرد. این قارچ ها بسته به شرایط، روزانه در حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد حجم خود افزایش حجم پیدا می نمایند، این بدین معناست که پس از مدتی شما می توانید قارچ های بیشتری داشته باشید و مازاد آنرا به نزدیکان خود هدیه دهید و در سلامتیشان به آنها کمک نمائید.
بهترین و با کیفیت ترین کفیر را می توان در خانه با کمترین هزینه تولید نمود (این مطلب را بخوانید).
عواملی که باید در نگه داری قارچ کفیر ببشتر از همه به آنها توجه داشته باشید تا از بین رفتن این قارچ ها جلوگیری نمائید:
- بدترین حالت برای قارچ های کفیر، قرار گرفتن آنها در حرارت بالای ۳۲ درجه سانتیگراد می باشد که باعث تجزیه شدن و از بین رفتن این قارچ ها می شود
- قارچ کفیر باید دور از نور قرار گیرد، نور بر کیفیت و تولید این قارچ تاثیر مخربی دارد.
- برای نگه داری قارچ کفیر به هیچ عنوان نباید از ظروف فلزی استفاده نمود، بهترین ظرف برای آنها ظروف شیشه ای و سفالی و چینی غیر لعابی می باشد.
- برای نگه داری و یا شسشوی قارچ های کفیر نباید از آبی که دارای کلر و یا مواد شوینده است استفاده نمود که آنها را از بین می برد.
دانه های قارچ کفیر، به تنهائی قابل خوردن می باشند، و دارای خواص کفیر می باشند. اما با خوردن آنها، سربازان تهیه خوراک سلامتی خود را از دست خواهید داد.
دیدگاهها
از سايت kefirgrains بابت
از سايت kefirgrains بابت تحويل به موقع و بسته بندي زيبا و قارچ هاي کاملا فعال نهايت تشکر را دارم.
جایی که ما هستیم یعنی قشم
استفاده از شیر های با ماندگاری بالا موجب خراب شدن قارچ می گردد
شیر های با مانداگاری بالا (بیش از ۵ روز) دارای نگهدارنده های غیر طبیعی می باشند که باعث ضعیف شدن و از بین رفتن قارچ ها خواهند شد. بهترین کار خرید مستقیم شیر تازه گاو, بز, شتر یا گوسفند از دامداری یا گله دار و جوشاندن شیر و استفاده از آن می باشد. البته استفاده از شیر های گیاهی تولید خودتان هم می تواند جایگزین شیر پستانداران گردد.
سوال
سلام قارچ من ازبس ریزه اصلا دیده نمیشه
چطوري از وجود قارچم مطمئن بشم؟ ؟؟
وقتی چند روز مسافرت هستیم چگونه قارچ کفیر را زنده نگه داریم
نگهداری قارچ کفیر زمانی که نیاز به تولید کفیر ندارید
غذا با قارچ
بهترین کار با قارچ کفیر اضافه
بهترین کار با اضافه قارچ کفیر، تولید سبزیجات تخمیری می باشد که مصرف آن ها بسیار پرخاصیت و سلامتی بخش می باشد؛ و دارای ویتامین ها و مینرال های بسیار سریع الجذب و کمیابی می باشد که برای سلامتی بسیار مفید می باشند. طرز تهیه سبزیجات تخمیری با قارچ کفیر را در این لینک مطالعه فرمائید.
بوی کفیر
قارچ کفیر
سوال
بله فاسد شده
سؤال
چگونه بفهمیم قارچ کفیر مرده
قارچ زنده
سوالات خوب اما بي جواب !!
پودر آماده کفیر
سلام.
من از ترکیه بسته های پودر آماده مایه کفیر خریدم و طبق همون دستور کفیر درست کردم که شبیه دستورالعملی که شما توضیح دادید بود فقط به جای قارچ کفیر پودر کفیر اضافه کردم و میزانش خیلی کم بود اما نوشته بود برای ۱ تا ۳ لیتر شیر کافیه. بعد از ۲۰ ساعت نگهداری در دمای نسبتا ثابت ۲۵ تا ۳۰ درجه پتویی که دور ظرف شیشه ای پیچیده بودم باز کردم و دیدم شیر کاملا شبیه ماست شده، کشدارو کمی لزج و شیرین و یکدست و سفید. هیچ گونه قارچی وجود نداشت تا آبکشی کنم و جدا بشه. محتویات هم نبریده بود تا هم بزنم یکدست بشه بلکه مثل یک ماست قوام و همگنی یکدست داشت. مشکل کجا بوده که جای کفیر ترشی که آبش جدا بشه و قارچ تشکیل بده، چیزی شبیه ماست تولید شده؟
میزان کفیر و مدت زمان رو بیشتر کنین
آیا قارچ کفیرم خراب شده؟
کفیر مزه تلخ
قارچ کفیر
قارچی که قبلا از شما گرفته
کفیر
با سلام. آیا از قارچ کلمی شکل کفیر مستقیم میشود در غذا استفاده کنیم یا مضر است
قارچ اضافه کفیر
قارچ کفیر
افزودن دیدگاه جدید