کفیر بادام با طعمی متفاوت و پر از خواص سلامتی بخش

Follow us on Telegram!
با پیوستن به کانال تلگرام؛ از آخرین اطلاعات و دستور تهیه غذاهای خوشمزه و سلامتی بخش با خبر شوید.

در گوشی موبایلتان این لینک را بفشارید:   telegram.me/kefirgrains   و در تلگرام  JOIN  را بزنید

کفیر بادام

متداولترین شیر برای تولید کفیر، شیرهای پستانداران به خصوص شیر گاو می باشد، اما همانطور که قبلا گفته شده، با شیر های با منشاء گیاهی نیز می توان کفیر هایی با خواص متفاوت و طعم های خاص نیز تولید نمود. کفیر بادام از جمله کفیر هایی می باشد که بسیار مقوی بوده و طعم بسیار مطبوعی دارد و برای کودکان و مادران شیرده بسیار مفید می باشد، ضمن اینکه برای گیاهخواران نیز گزینه ای بسیار مناسب برای مصرف پروبیوتیک های طبیعی می باشد.

برای تولید کفیر طبیعی بادام، فقط به چند عدد خرما، یک لیوان بادام خام؛ قارچ کفیر و کمی آب نیاز دارید.

قارچ کفیر برای تغذیه خود و تخمیر هر نوع شیر و تولید پروبیوتیک های سودمند نیاز به مقداری شکر دارد. در شیر گاو و دیگر پستانداران، به طور طبیعی مقداری شکر (لاکتوز) وجود دارد که برای تغذیه دانه های کفیر و تبدیل شیر به کفیر و رشد و نمود آن کافی می باشد، در واقع قارچ ها با مصرف لاکتوز شیر، انرژی تخمیر شیر و رشد را بدست می آورند، علت کم شدن طعم شیرین در کفیر و ترش شدن آن نیز همین می باشد.

اما زمانی که ما از شیرهای با منشاء گیاهی مانند شیر سویا یا شیر بادام برای تولید کفیر استفاده می نمائیم، چون به طور طبیعی مقدار شکر داخل آنها بسیار پائین می باشد، باعث ضعیف شدن قارچ ها، عدم تکثیر قارچ و تولید کفیر با کیفیت پائین می گردد.

طبق تجربه ای که مجموعه ما بدست آورده، برای تولید کفیر با کیفیت و بسیار خوشمزه و سودمند از شیر های گیاهی بهترین کار اضافه کردن قند طبیعی از خرمای تازه به شیرگیاهی می باشد که در ادامه روش کار را برای شما شرح می دهیم، هر چند با این روش رشد و تکثیر قارچ ها به شدت کاهش می یابد، اما قارچ ها سرحال خواهند ماند و کفیری با کیفیت تولید می گردد.

مرحله اول: تولید شکر طبیعی از خرما:

ابتدا ۱۲ عدد خرمای تازه (رطب مضافتی) را کاملا شسته و سپس هسته های آن ها را در می آوریم.

خرمای مضافتی

در ظرفی با گنجایش مناسب، خرما ها را قرار داده و روی آن ها آب معدنی یا آب جوشیده، خنک شده می ریزیم تا کاملا با آب پوشانده شوند.

روی ظرف را با پارچه ای پوشانده و برای حدود ۶ ساعت به همین حالت در جای مناسبی قرار می دهیم.

پس از آن، آب را از خرما ها جدا کرده و در ظرف جدا گانه ای نگهداری می نمائیم.

خرما های خیس خورده را داخل مخلوط کن یا غذا ساز ریخته و شروع به هم زدن می کنیم، در هر مرحله کمی از آب جدا شده را به مخلوط کن اضافه می نمائیم تا یک خمیر یکدست از خرما بدست آید.

توجه نمائید که نیازی به اضافه کردن تمام آب خرمای جدا شده نیست، حدودا برای ۱۲ عدد خرمای تازه، نصف لیوان آب کافی می باشد.

برای نگهداری خمیر خرما، آن را داخل ظرف شیشه ای با درب محکم ریخته و داخل یخچال قرار دهید. می توانید، خمیر خرما را برای ۱۲ روز در یخچال نگهداری نمائید.

از این خمیر خرما در تولید انواع کفیر با شیرهای با منشاء گیاهی، مانند شیر سویا، شیر بادام، شیر نارگیل، شیر کنجد و غیره استفاده نمائید. یک قاشق چایخوری سر پر از این خمیر خرما برای حدودا یک لیتر، معادل چهار لیوان شیر با منشاء گیاهی کافی می باشد.

مرحله دوم: تولید کفیر طبیعی از شیر بادام

بر روی یک لیوان پر از بادام خام آب می ریزیم و برای ۶ ساعت آن را در جای مناسبی قرار می دهیم. سپس آب داخل ظرف بادام را دور ریخته و بادام های خیس خرده را داخل مخلوط کن یا غذا ساز می ریزیم.

 به اینصورت که بادام ها را ابتدا داخل مخلوط کن ریخته و خردکن را روشن می کنیم و پس از اینکه کمی خرد شدند، سه لیوان آب به آن اضافه نموده و مواد را تا بدست آمدن یک مایع شیری یکدست مخلوط می کنیم.

به مواد داخل مخلوط کن، یک قاشق چایخوری خمیر خرما اضافه کرده و بهم می زنیم تا مواد کاملا یک دست شوند، در این مرحله شیر بادام آماده تولید کفیر می باشد.

در یک ظرف شیشه ای مناسب حدود ۴۰ تا ۶۰ گرم قارچ کفیر ریخته، و شیر بادام بدست آمده را به آن اضافه می نمائیم. اگر هنوز قارچ کفیر خود را تهیه نکردید، می توانید به صورت آنلاین اینجا خریداری نمائید.

درب ظرف تخمیر را شل بسته و برای ۱۶ تا ۲۴ ساعت داخل کابینت آشپزخانه قرار می دهیم. تا شیر تبدیل به کفیربادام طبیعی شود. توجه نمائید که پس از تخمیر، آب و قطعات کشک مانند در ظرف به صورت جدا از هم خواهند شد (چیزی شبیه بریدگی شیر) که کاملا طبیعی می باشد.

ابتدا محتویات ظرف را به آرامی با یک قاشق پلاستیکی کاملا هم زده تا یکدست شوند. سپس با یک سبد، کفیر تولید شده را از قارچ ها جدا می نمائیم. کفیر خوشمزه و بسیار مقوی و سلامتی بخش ما آماده میل کردن می باشد.

کفیر طبیعی اط شیر بادام

همین مراحل را می توانید با بادام هندی خام و یا کنجد خام نیز انجام دهید و کفیر های صد در صد گیاهی با خواص متفاوت و سرشار از پروبیوتیک های طبیعی برای خود و عزیزانتان تهیه نمائید.

دیدگاه‌ها

کفیر

سلام بسیار عالی چون من دوغ کفیر دورست میکنم ولی همیشه نمیخورم با این روشی که شما گفتین خیلی عالیه ممنون. شاد باشید

سلام وقتتون بخیر تشکر از سایت

سلام وقتتون بخیر تشکر از سایت خوب و اطلاعات مفیدتون. دو تا سوال داشتم . یکی این که به جای خرما از عسل هم میتونیم استفاده کنیم برای شیرین شدنش؟ و دوم این که دختر من ۲ سالشه و وزنش زیر خط منحنی رشده و من خیلی نگران رشد قدشم این نوشیدنی براش مفیده؟ اگر مفیده چه مقدار در روز کافیه که بهش بدم؟

برای تولید کفیر گیاهی خرما گزینه بهتری می باشد

بهتر است طبق دستور تهیه این صفحه از خرما استفاده نمائید، زیرا عسل دارای خاصیت آنتی باکتریایی نیز می باشد که احتمالا باعث ضعیف شدن قارچ کفیر خواهد شد.

ضمنا کفیر یک تنظیم کننده سیستم دستگاه گوارش می باشد که هم باعث تقویت جهاز هاضمه شده و مصرف آن به خصوص در بچه ها اشتها آور می باشد. پس می توانید از آن به عنوان یک درمان کمکی برای بچه های کم اشتها استفاده نمائید، اما توجه نمائید که مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و استفاده از این مطالب نباید جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان گردد.

سلام ممنون از سایت خوبتون.

سلام ممنون از سایت خوبتون. من ۲بار این نوشیدنی رو طبق دستور شما درست کردم ولی طعمش ترش شد. مگه نباید شیرین باشه؟

مزه کفیر عموما ترش میباشد

دوست گرامی مزه کفیر بیشتر به ترشی متمایل می باشد، و در صورتی که شیر در محیط سرد تخمیر گردد، ملس خواهد شد. کفیر طبیعی اصلا مزه شیرین به مانند کفیر صنعتی را ندارد.

کفیر

سلام. ممنون از توضیحات و مطالب بسیار ارزشمند و کاربردی تان. برای تهیه این شیر بادام اگر بخواهیم طعم ان ب شیرینی متمایل باشد میتوان ب جای کابینت در یخچال گذاشت؟ چ مدت زمانی؟

بادام خام

سلام. خسته نباشيد منظورتان ازبادام خام چيست واضحتر توضيح دهيد يعني بادام با پوست و بو داده نباشد که آجیل فروشي ها دارند يا چيز ديگه اي هست لطفان راهنمايي کنيد

بادام خام برای تهیه کفیر

بله، منظور از بادام خام، بادامی می باشد که بو داده نباشد که در آجیل فروشی ها هم به همین نام فروخته می شود. اینکه ابتدا بادام های خام را در آب قرار داده و پس از مدتی پوست نازک قهوه ای روی آن را کنده و سپس از آن شیر بادام تهیه نماییم نیز سلیقه ای می باشد. یعنی می توانید از بادام خام با پوست قهوه ای نازک روی آن نیز استفاده نمایید.

با سلام،خواستم بپرسم،خرما با

با سلام،خواستم بپرسم،خرما با آب معمولی آلودگیش برطرف میشه یا برای شستنش از آبحوش استفاده بشه بهتره؟ چون برای تخمیر سالم باید تا جای ممکن تمییز و استریل کار کرد وگرنه خطرناک میشه

افزودن دیدگاه جدید