سوپ رازیانه و لبو با کفیر

Follow us on Telegram!
با پیوستن به کانال تلگرام؛ از آخرین اطلاعات و دستور تهیه غذاهای خوشمزه و سلامتی بخش با خبر شوید.

در گوشی موبایلتان این لینک را بفشارید:   telegram.me/kefirgrains   و در تلگرام  JOIN  را بزنید

سوپ رازیانه و لبو با کفیر

سوپ رازیانه و لبو با کفیر از اون سوپ هائی که اگر می خواهید مهمان های خود را شگفت زده نمائید بهترین گزینه است.

این سوپ با دارا بودن کفیر سرشار از خاصیت می باشد، و می تواند به همراه کمی نان تست برشته شده یا نان جو ورقه ای به عنوان یک عصرانه خاص در مهمانی های خصوصی شما سرو شود.

شکل و رنگ منحصر به فرد، طعم خاص و خوشمزه این سوپ، کاملا برای مهمان های شما جدید خواهد بود و می تواند پایه یک بحث جذاب درباره توانائی شما درهنر آشپزی گردد.

این سوپ به خصوص برای زنان شیرده بسیار مناسب می باشد و باعث افزایش کیفیت و خوشمزه شدن شیر مادر خواهد شد.

مواد مورد نیاز برای تهیه سوپ لبو و رازیانه کفیر:

  • دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • یک لیوان پیاز خرد شده (یک عدد پیاز متوسط)
  • یک لیوان گیاه رازیانه تازه خرد شده (در صورتی که در منطقه شما رازیانه تازه وجود ندارد می توانید از ساقه کرفس کاملا ریز شده، استفاده نمائید)
  • یک قاشق چای خوری دانه رازیانه (در تمامی عطاری ها دانه های رازیانه به فروش می رسد)
  • دو عدد لبوی قرمز متوسط که پوستشان کنده شده و به قطعات مکعبی یک سانتی کوچک خرد شده باشند
  • دو لیوان عصاره مرغ کم نمک (طریقه گرفتن عصاره مرغ در ادامه توضیح داده خواهد شد)
  • یک لیوان کفیر خانگی تازه، تهیه شده از شیر گاو (طرز تهیه)

طرز تهیه عصاره مرغ

عصاره مرغ از افزودنی های بسیار کاربردی در تهیه انواع سوپ، سس و پوره ها می باشد، برای همین طرز تهیه آنرا به طور کامل وحرفه ای توضیح می دهیم. با یکبار تهیه عصاره مرغ می توانید اضافه آنرا پس از سرد شدن در فریزر نگهداری نمائید و در مدت ۳ ماه مصرف نمائید.

برای تهیه عصاره مرغ به صورت حرفه ای به مواد زیر نیاز داریم:

  • یک عدد مرغ کامل کوچک، پوست کنده و خرد شده (حتما گردن مرغ را نیز استفاده نمائید)
  • دو عدد هویج متوسط
  • دو ساقه کرفس درشت
  • یک عدد پیاز متوسط چهار قاچ
  • چهار شاخه پیازچه
  • پنج ساقه جعفری تازه
  • یک حبه سیر کوچک
  • یک برگ کوچک، برگ بو
  • یک شاخه آویشن تازه یا نصف قاشق چای خوری پودر آویشن
  • یک شاخه کوچک برگ رزماری تازه یا نصف قاشق چای خوری رزماری خشک شده
  • ۵ عدد دانه فلفل سیاه درسته (اگر این عصاره را برای تهیه غذای کودک استفاده می نمائید از فلفل استفاده ننمائید)
  • مقدار کمی نمک

در یک قابلمه بزرگ و عمبق تمامی مواد بالا را همراه مقدار آب کافی (حداقل ۱۵ سانتیمتر بر روی مرغ ها باید آب باشد) بر روی گاز قرار داده و شعله را به حالت زیاد روشن می نمائیم.

محتویات قابلمه عصاره مرغ

به محض اینکه آب به جوش آمد، کف های روی آب قابلمه را با قاشق برداشته و دور می ریزیم، سپس شعله گاز را کم می کنیم و برای یک ساعت مواد را می پزیم تا قطعات مرغ کاملا پخته شوند. در این یک ساعت هر چند دقیقه مواد را هم میزنیم تا مواد کاملا پخته شود و به ته ظرف نچسبند.

پس از پخته شدن کامل مرغ، تکه های مرغ را از داخل قابلمه جدا می کنیم و گوشت را از استخوان ها جدا کرده و برای تهیه غذای دیگری استفاده می نمائیم.

استخوان های جدا شده را به قابلمه عصاره گیری بر می گردانیم و مجددا آنرا بر روی شعله زیاد گاز قرار می دهیم  تا سریعا به جوش آید، مجددا شعله را کم می کنیم و برای ۳ ساعت دیگر مواد را می پزیم.

پس از اینکه عصاره تمامی این مواد در این ۳ ساعت کاملا درآمد، محتویان قابلمه را در یک سبد فلزی خالی می کنیم تا عصاره آب مرغ جدا شده و در داخل ظرف دیگری وارد شود.

این عصاره آب را می توانیم مستقیما برای تهیه انواع سس، سوپ و پختن پوره و برنج کودکان استفاده نمائید و اضافه آنرا پس از خنک شدن در فریز قرار داده و در مدت سه ماه مصرف نمائید.

نکته: بعضی از خانم های خانه دار برای تهیه عصاره مرغ از پای مرغ پاک شده و تمیز شده استفاده می کنند، که عصاره تهیه شده بسیار پرخاصیت تر می باشد، و مناسب برای تهیه غذای نوزادان تازه به غذا خوردن افتاده می باشد. البته کمی طعم و بوی این عصاره قوی تر می باشد که اگر مشکلی برای استفاده از آن نداشته باشید، درارای کلسیم بیشتری بوده و برای مفاصل بدن انسان، به خصوص در سنین رشد و در پیری بسیار مفید می باشد. در صورت استفاده از پای مرغ می توانید یک کیلو پای مرغ ناخن گیری و پوست گیری شده را بجای مرغ درسته استفاده نمائید.

طرز تهیه سوپ رازیانه و لبو با کفیر

حالا که عصاره مرغ را تهیه کردید، نوبت تهیه سوپ خاص و خوشمزه سرخ رنگ رسیده تا مهمانان و اعضاء خانواده خود را شگفت زده نمائید.

سوپ کفیر لبو و رازیانه یک عصرانه خاص برای مهمانان خاص

در یک ماهیتابه روغن زیتون را در حرارت ملایم داغ می نمائیم و خلال پیاز، رازیانه تازه خرد شده و دانه های رازیانه را اضافه می نمائیم. این مواد را درحدود ۵ دقیقه حرارت می دهیم تا نرم شوند.

سپس تکه های خرد شده لبو را به ماهیتابه اضافه می نمائیم و مواد را هم می زنیم تا قطعات لبو برشته شوند.

حال عصاره مرغ را به ماهیتابه اضافه می نمائیم و حرارت گاز را زیاد می کنیم تا آب آن به جوش آید. پس از آن درب ماهیتابه را گذاشته و حرارت گاز را کم می نمائیم و برای حدودا ۲۰ دقیقه مواد را می پزیم تا قطعات لبو کاملا نرم شوند.

کل مواد را در مخلوط کن یا غذا ساز ریخته و به صورت پوره در می آوریم و دوباره به ماهیتابه بر می گردانیم، سریعا کفیر را به مواد اضافه می نمائیم و به اندازه نیاز نمک و فلفل به آن اضافه می نمائیم، مواد را کمی هم می زینم تا سوپی خوش رنگ و یک دست داشته باشیم.

رازیانه تازه
یک دسته رازیانه تازه

سوپ را در ظروف مخصوص پذیرائی ریخته و پس از تزئین با کمی برگ رازیانه، در حالت نیمه گرم سریعا سرو نمائید. (چون کفیر که به سوپ داغ اضافه می نمائید دارای حرارت محیط می باشد، حرارت سوپ مطلوب خوردن خواهد شد.)

سوپ کفیر و لبو با تزئین قلب
رنگ این سوپ نسبت به لبوی شما و مقدار برشته شدن آن می تواند از صورتی تا قرمز متفاوت باشد.

برای اینکه قلب های زیبائی بر روی سوپ در ظروف پذیرائی ایجاد نمائید، می توانید با یک قاشق مرباخوری، قطرات کفیر بر روی سوپ به صورت دایره ای بریزید و توسط یک چاقوی ضخیم، دایره کفیر را با حرکت دست به یک سمت نصف نمائید تا شکل قلب زیبائی ایجاد نمائید، با چند بار تمرین مطمئنا قلب های سفید رنگ بر روی سوپ سرخ رنگ خواهید داشت که واقعا منحصر به فرد خواهد بود.

افزودن دیدگاه جدید