حال که به خواص بی شمار کفیر این دوغ خوشمزه و سلامتی بخش، که میتونه به عنوان یک ماده طبیعی جای انواع قرص های ویتامین و مینرال رو برای ما بگیره پی بردیم، وقت اینه که طرز تهیه کفیر رو یاد بگیریم تا با کمترین هزینه، یک دسر عالی و سلامتی بخش را به زنجیره غذائی روزانه خودمون اضافه کنیم.
اینکه چرا باید از کفیر طبیعی تولید خودمان استفاده نمائیم را در این لینک مطالعه فرمائید.
برای تهیه حدودا نیم لیتر کفیر طی ۲۴ ساعت، نیاز به وسائل و مواد زیر داریم:
- دو قاشق غذا خوری قارچ کفیر که حدودا معادل ۳۰ گرم می باشد. اگر هنوز این قارچ ها رو تهیه نکردید، همین الان می توانید به صورت آنلاین سفارش خرید بهترین نوع قارچ کفیر رو بدهید.
- دو لیوان شیر پاستوریزه که معادل نیم لیتر می باشد.
- یک ظرف شیشه ای دهن گشاد، که حداقل یک لیتر گنجایش داشته باشد.
- یک سبد پلاستیکی برای جدا کردن قارچ کفیر از مایع آن
- یک قاشق چوبی یا پلاستیکی
این وسائل در هر آشپزخانه ای وجود دارد، پس شما به راحتی می توانید، با داشتن کمی قارچ کفیر، دوغ کفیر را در منزل تهیه نمائید.
نکته جالب اینجاست که با یکبار تهیه قارچ کفیر، می توانید بارها از آن استفاده نمائید، و نیازی به خرید مجدد آن وجود ندارد. و اینکه، این قارچ طی فرآیند تهیه دوغ کفیر، رشد و نمو می نماید و مقدار آن افزایش می یابد، تا شما بتوانید مقدار بیشتری کفیر تهیه نمائید و یا مازاد قارچ مورد نیاز خود را به عزیزانتان هدیه دهید.
الف) قرار دادن قارچ کفیر در داخل ظرف شیشه ای
اگر برای اولین بار است که از قارچ ها استفاده می نمائید، ابتدا ۳۰ گرم قارچ کفیر را در سبد پلاستیکی ریخته و با یک لیوان آب معدنی شستشو دهید، توجه نمائید که حتما از آبی استفاده نمائید که کلر نداشته باشد، چون کلر و کلا مواد شیمیائی بر کیفیت و فرآیند تولید کفیر اثر منفی دارند پس برای شستن قارچ کفیر به هیچ عنوان از آب لوله کشی استفاده ننمائید. کفیر های شسته شده را در داخل ظرف شیشه ای قرار دهید. به هیچ عنوان از ظروف فلزی برای تهیه کفیر استفاده ننمائید. توجه نمائید، برای هر بار استفاده از دانه های کفیر، نیازی به شستن آنها نمی باشد.
ب) اضافه کردن شیر به ظرف
دو لیوان شیر را در ظرف درب بسته، مدت کوتاهی بیرون از یخچال می گذاریم تا هم دما با درجه حرارت محیط خانه شود، سپس شیر را به قارچ های داخل ظرف شیشه ای اضافه کنید و با قاشق چوبی یا پلاستیکی، به آرامی شیر و قارچ ها را برای ۱۰ ثانیه هم بزنید. برای گرم کردن شیر به هیچ عنوان از ماکروفر استفاده ننمائید
توجه نمائید که حتما از شیر پاستوریزه تولید روزانه که دارای تاریخ مصرف حداکثر ۴ روزه می باشند، استفاده نمائید. به هیچ عنوان از شیر های با ماندگاری طولانی، مثلا شیر های پاکتی با ماندگاری بیش از ۱۰ روز استفاده ننمائید، چون مواد نگهدارنده این گونه شیرها، قارچ های شما را از بین خواهد برد.
ظرف را طوری پر نمائید که حداقل دو تا چهار سانت از سر ظرف خالی بماند. بهتر است از انواع شیر کم چرب برای تولید کفیر استفاده نمائید. هر چه شیر طبیعی تر باشد (اصطلاحا ارگانیک تر) کیفیت محصول نهائی بهتر می شود.
ج) بستن درب ظرف و قرار دادن آن در کمد تاریک برای تخمیر شیر و تبدیل شدن به کفیر
درب ظرف شیشه را با دو لایه پارچه ضخیم و کمی نخ محکم می بندیم و آنرا در داخل مکانی تاریک مانند کمد یا کابینت آشپزخانه با درجه حرار۲۰ تا ۲۴ درجه (حرارت معمولی خانه) برای مدت ۱۸ تا ۲۴ ساعت قرار می دهیم. برای بستن ظرف می توانیم از درب آن نیز استفاده نمائیم، که آنرا می باید به صورت معمولی ببندیم، یعنی نه خیلی سفت یا از درب ها دو لایه که دارای هواکش مختص خروج گاز تخمیر می باشند استفاده نمائید.
حدودا پس از ۱۲ ساعت اگر سری به ظرف بزنید، دانه های زرد رنگ کشک مانندی را درانتهای آن خواهید دید، که یعنی شیر در حال تخمیر و تبدیل شدن به کفیر می باشد.
د)جدا سازی قارچ کفیر از دوغ کفیر
پس از طی شدن زمان تخمیر، کفیر شما آماده خوردن می باشد، برای جداسازی دوغ از دانه های قارچ کفیر از سبد پلاستیکی استفاده نمائید، ابتدا شیشه را خوب تکان دهید تا محتویات ظرف یکدست گردند و قارچ ها راحتتر از مایع کفیر جدا شوند، سپس ظرفی را در زیر سبد قرار دهید و محتویات شیشه را در داخل سبد خالی نمائید، با کمک قاشق چوبی با ملایمت محتویات را جابجا نمائید تا مایع کفیر کاملا از قارچ ها جدا شده و به داخل ظرف زیرین آن وارد شود.
کفیر جدا شده را می توانید مستقیما میل نمائید و یا با آن دسرها و غذاهای خوشمزه درست کنید. یا برای مدت ۱۰ روز در داخل یخچال و در ظرف شیشه ای نگهداری و مصرف نمائید.
برای تولید مجدد کفیر می توانید مجددا از قارچ های جدا شده استفاده نمائید و مراحل بالا را از الف تا ج تکرار نمائید.
ریزه کاری های تهیه کفیر
همانطور که خواندید، طرز تهیه کفیر در منزل به راحتی آب خوردن می باشد و با توجه به خواص کفیر ارزش وقت وهزینه ای که برای آن می گذاریم را دارد؛ حال به چند ریزه کاری که در تولید کفیر تاثیر دارند می پردازیم.
زمان تخمیر شیر و تبدیل به کفیر
زمان تخمیر شیر پس از اختلاط با قارچ کفیر بسته به درجه حرارت محیط چیزی بین ۱۲ تا ۷۲ ساعت می باشد. هرچه درجه حرارت محیط پائینتر باشد زمان تخمیر طولانی تر خواهد شد. و با درجه حرارت بیشتر مدت زمان تخمیر کوتاه تر خواهد شد. در هر صورت توجه نمائید که دمای مداوم بیش از ۳۰ درجه سانتیگراد برای قارچ ها کشنده خواهد بود.
هرچقدر زمان تخمیر کوتاه تر باشد، محصول کفیر تولید شده، شل تر و طعمی شیرین تر خواهند داشت. اگر زمان تخمیر طولانی تر شود، کفیر تولید شده سفت تر می شود و آب آن جدا خواهد شد و در ته ظرف قرار می گیرد، و کفیر طعمی ترش تری خواهد داشت.
معمولا کفیری که در دمای پائین تخمیر گردیده، طعم شیرین تری دارد، و کفیری که در دمای بالاتر تخمیر گردیده سریعتر طعم ترش پیدا خواهد نمود.
توجه نمائید که زمانی که آب در ته ظرف تخمیر جدا شده (حالت بریده شدن شیر)، مشکلی برای خوردن آن وجود ندارد، و با تکان دادن محتویات، آنرا یکدست نمائید و سپس از دانه های کفیر جدا نمائید.
از نظر خواص کفیری که در مدت کمتر از ۲۴ ساعت، تولید شده ضد یبوست می باشد و کفیری که تخمیر آن بیش از ۶۰ ساعت طول کشیده است یبوست زا خواهد بود.
درجه حرارت مناسب در مدت تخمیر
بهترین درجه حرارت برای تولید کفیر در زمان تخمیر چیزی بین ۱۸ تا ۲۸ درجه سانتیگراد می باشد. تحقیقات نشان داده است که بیش از ۳۰ باکتری مختلف و ۲۵ موجود تک سلولی (خمیر ترش) مختلف در قارچ های کفیر وجود دارند که هر کدام از این باکتری ها و موجودات تک سلولی دمای حرارت خاص خود را برای فعالیت نیاز دارند، به همین علت در حرارت مداوم پائین و یا مداوم بالا، حتی با زمان قرار گیری طولانی، تخمیر به صورت کامل صورت نمی گیرد، و احتمالا کفیر تولید شده دارای خواص کمتری می شود.
برای تهیه کفیر با کیفیت نیاز به ایجاد مکانی با دمای متعادل، و متغیر می باشد، پس تغییر حرارت بین ۱۸ تا ۲۸ درجه در زمان تخمیر یک اصل مهم برای داشتن کفیری پرخاصیت می باشد. معمولا تغییرات دمای محیط کابینت آشپزخانه یک خانه معمولی در خلال ۲۴ ساعت برای تولید کفیر با کیفیت مناسب می باشد. تغییرات دما در این محدوده باعث فعالیت تعداد بیشتری از انواع باکتری ها و تک سلولی ها خواهد شد و کفیر تولید شده خواص بیشتری خواهد داشت.
به هر حال توجه نمائید که برای تولید کفیر پرخاصیت، دمای محیط قرار گرفتن ظرف مخلوط شیر و قارچ کفیر برای تخمیر، کمتر از ۱۸ و بیشتر از ۲۸ درجه سانتیگراد به صورت مداوم نباشد. برای اطمینان، بهتر است از یک دما سنج محیطی معمولی که در تمامی داروخانه ها به فروش می رسد استفاده نمائید.
نوع شیر و تاثیر آن بر کفیر تولید شده
معمولا برای تولید کفیر از شیر گاو استفاده می نمایند اما برای تولید کفیر می توان از انواع مختلف شیر با درصد چربی های مختلف استفاده کرد، شیر هایی مانند:
- شیر گاو
- شیر بز
- شیر میش
- شیر شتر
- شیر نارگیل
- شیر سویا
- شیر بادام
- مخلوط ماست و شیر
کفیر تولید شده با هر نوع شیر دارای خواص و طعم خاص خود می باشد، نمی توان گفت که کدامیک از آنها از نظر خواص و یا طعم برتری دارد و بنا به سلیقه و مزاج هر فرد می تواند یکی از آنها ارجحیت داشته باشد. هرچند کفیر تولید شده با شیر تازه بز و گاوی که فقط با علف تازه تغذیه کرده است، بیشترین طرفدار را دارد.
بعضی ترجیح می دهند که کفیر آنها ترش و گازدار و با طعمی قوی باشد که در این صورت مخلوط ماست و شیر گاو را برای تولید کفیر، در دمای پائین تر و مدت زمان تخمیر طولانی تر به کار می برند و پس از جداسازی کفیر را مجددا در دمای محیط برای یکروز دیگر باقی می گذارند.
بعضی دوست دارند کفیر آنها شیرین و لطیف باشد و برای تولید کفیر از شیر نارگیل یا سویا در دمای بالاتر و زمان تخمیر کوتاه تر استفاده می نمایند.
بعضی کفیر سفت و چرب تر را ترجیح می دهند و برای تولید آن از شیر های با درصد چربی بالا استفاده می نمایند و یا کمی خامه نیز در ابتدا به شیر خود اضافه می کنند.
بعضی از افراد به شیر گاو حساسیت دارند و از شیر های سویا و بادام استفاده می نمایند.
بعضی تمایل به طعمی منحصر به فرد دارند؛ که با مخلوط مساوی شیر بز و شیر نارگیل یا بادام کفیر درست می نمایند.
خلاصه اینکه کفیر تولید شده با هر کدام از این شیر ها خاصیت و طعم خاص خود را داشته و انتخاب آن سلیقه ای می باشد و تاثیر خواص آنها نیز بستگی به مزاج افراد دارد. توصیه ما تولید کفیر با هرکدام از این شیرها و امتحان آنها در شرایط تولید مختلف می باشد، تا بهترین کفیر از نظر خودتان را پیدا نمائید.
نکته: قارچ کفیر در شیر های که منشاء گیاهی دارند رشد و افزایش پیدا نخواهند کرد و صرفا آن ها را تخمیر می نمایند. در واقع امکان رشد و افزایش قارچ کفیر فقط در شیر گرفته شده از پستانداران وجود دارد.
انتخاب ظرف برای تخمیر
بهترین ظروف برای تخمیر و تولید کفیر، ظروف شیشه ای به خصوص کریستال می باشد، هر چند می توان از ظروف پلاستیک نیز استفاده نمود ولی به دلیل وجود PBA در ظروف پلاستیکی اینکار توصیه نمی شود. البته به صورت سنتی در کوه های قفقاز، کفیر در مشک های چرمی تولید می شود.
چون در هنگام تخمیر شیر، اسید لاکتیک تولید می شود، ظروف فلزی، بخصوص مسی و آلومینیومی اصلا برای اینکار مناسب نمی باشند.
مسائل بهداشتی هنگام تولید کفیر
اصلا شک ننمائید که کفیر را مانند هر ماده غذائی دیگر باید به صورت بهداشتی تهیه نمائید. پس توجه نمائید که تمامی ظروف را پس از هر بار استفاده خوب بشوئید و اجازه دهید کاملا خشک شوند. از تماس ظروف با دیگر مواد غذائی به خصوص مرغ، گوشت و سبزیجات جلوگیری نمائید.
پس از هر چند بار استفاده از قارچ های کفیر آنها را با کمی آب معدنی هم دما با محیط (آبی که کلر و نیترات نداشته باشد و با محیط خانه هم دما شده است.) شستشو دهید. شستشو را در صورتی که قارچ های شما بیش از اندازه زرد شوند ویا بوی نامطبوعی دارند با آب بیشتری انجام دهید.البته نیازی به شستشوی قارچ ها در هر بار استفاده نیست چون شستشو اثر منفی در تولید و رشد قارچ ها خواهند گذاشت.
حتما از جای مطمئنی اولین قارچ های خود را تهیه نمائید، تا از ابتدا با قارچ های باکیفیت و بهداشتی کار خود را آغاز نمائید. مجموعه ما تلاش بسیاری برای تهیه بهداشتی و با کیفیت قارچ های کفیر خود به کار می برد تا این قارچ ها با کیفیت بالائی به دست شما برسد. با سفارش آنلاین فروش قارچ کفیر از مجموعه ما، مطمئن باشید که قارچ با کیفیتی بدست شما خواهد رسید.
از قرار دادن ظرف تخمیر در محیط مرطوب خودداری نمائید.
نگهداری قارچ کفیر
بهترین نوع نگهداری از قارچ کفیر زمانی می باشد که شما در حال تولید کفیر می باشید و قارچ ها در شیر تازه و در دمای محیط در کنج تاریک کابینت مشغول تولید کفیر می باشند و در هر ۲۴ ساعت کفیر تولید شده جدا شده و شیر تازه دریافت می کنند.
اگر برای مدتی کوتاه نیازی به تولید کفیر ندارید مثلا وقتی برای بیش از ۳ روز به مسافرت می روید، قارچ ها را در داخل شیر تازه بریزید و در داخل یخچال قرار دهید (درجه حرارت بین ۴ تا ۷ سانتیگراد)، در این حالت پس از ۷ روز شیر تبدیل به کفیری شیرین و خاص خواهد شد.
قارچ کفیر موجود مقاومی می باشند، و به سختی از بین می روند؛ هر چند که شرایط نا مساعد می تواند بر تولیدات اولیه آنها تاثیر مخربی داشته باشند ولی پس از مدتی کوتاه با قرار گرفتن در شرایط مساعد دوباره به قدرت تولید اولیه خود بر خواهند گشت.
با قرار دادن قارچ کفیر در شیر تازه و نگهداری در یخچال می توانید آنها را تا حداکثر ۱۰ روز به حال خود رها نمائید. برای استفاده مجدد از این قارچ ها ابتدا آنها را با قرار دادن ظرف خارج از یخچال به دمای محیط برسانید سپس با سبد پلاستیکی آنرا جدا نمائید و برای تولید کفیر استفاده نمائید. برای مدت بیشتر از ۱۰ روز، باید هر ده روز کفیر تولید شده را جدا و شیر تازه به آنها بدهید.
بهتر است قارچ های کفیر را بعد از هر ۵ تا ۷ بار استفاده در داخل سبد پلاستیکی ریخته و با کمی آب معدنی که با محیط هم دما شده است و دارای کلر، فلوراید و نیترات نباشد شستشو دهید تا اگر باکتری های نامناسبی بر روی قارچ ها وجود دارند شسته شوند. البته توجه نمائید که شستشوی مداوم قارچ ها پس از هر بار استفاده اصلا توصیه نمی شود.
کلا سعی کنید که استرس اختلاف دمای شدید به قارچ ها وارد نشود، مثلا ابتدا شیر را به درجه حرارت محیط برسانید، سپس قارچ ها را به آن اضافه نمائید یا برای شستن قارچ ها از آب خیلی گرم و یا سرد استفاده ننمائید، ابتدا آب را به درجه حرارت محیط اطراف قارچ ها برسانید سپس از آن استفاده نمائید. یا قارچ کفیر داخل یخچال را به شیر هم دما شده با محیط اضافه ننمائید.
هر ۳ ماه یکبار، قارچ های کفیر خود را به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب معدنی هم دما با محیط که بدون نیترات، فلوراید و کلر باشد قرار دهید تا آنها کمی استراحت نمایند، این آب را حتما نوش جان نمائید که خواص آن نیز کمی از کفیر ندارد.
قارچ کفیر در درجه حرارت بین ۴ تا ۳۷ درجه سانتیگراد زنده می ماند، پس به هیچ عنوان قارچ کفیر را منجمد ننمائید و یا نجوشانید چون مانند هر موجود زنده دیگری از بین می رود.
از قرار گرفتن دانه های قارچ کفیر مقابل نور برای مدت طولانی و یا نور مستقیم خورشید حتی برای مدت کوتاه جلوگیری نمائید.
مقدار قارچ برای تولید کفیر
مقدار متداول حدود ۳۵ گرم برای نیم لیتر شیر در مدت ۱۸ ساعت و در درمای ۱۸ تا ۲۴ درجه می باشد. اما تقریبا محدودیتی برای تغییر این مولفه ها در یک رنج معقول وجود ندارد. مثلا اگر از ۶۰ گرم قارچ کفیر در نیم لیتر شیر استفاده نمائید در ۱۲ ساعت کفیر تولید می شود. در واقع با افزایش مقدار قارچ کفیر، سرعت تخمیر بیشتر خواهد شد و کفیر زودتر ترش مزه خواهد شد و زودتر آب آن جدا و در ته ظرف قرار خواهد گرفت، که البته هیچ مشکلی برای خوردن ندارد.
نکته بسیار مهم: حداکثر حجم ظرفی که برای تخمیر استفاده می نمائید نباید از ۳ لیتر بیشتر باشد (حداقل قارچ مورد نیاز برای ظرف ۳ لیتری ۱۳۰ گرم می باشد)، در واقع اگر میخواهید مقدار بیشتر از ۳ لیتر شیر را تخمیر نمائید، نمی توانید مقدار قارچ را در یک ظرف افزایش دهید و حتما باید از ظروف جداگانه استفاده نمائید. عدم رعایت این نکته منجر به فاسد شدن شیر قبل از تخمیر شدن خواهد شد و امکان ابتلا به بیماری های گوارشی با مصرف کفیر تولید شده را خواهد داشت.
نگهداری کفیر تولید شده
پس از جدا سازی کفیر از قارچ کفیر، کفیر تولید شده را در داخل ظروف شیشه ای در داخل یخچال قرار دهید، و در مدت ۱۰ روز میل نمائید.
بعضی از افراد ترجیح می دهند که کفیر جدا شده از قارچ ها را مجددا برای حداکثر ۲۴ ساعت دیگر در دمای محیط قرار دهند؛ که به اینکار تخمیر مجدد کفیر می گویند، اعتقاد بر این است که با اینکار خواص ریز مغذی های کفیر بیشتر می شود.
تخمیر مجدد کفیر تولید شده بدون قارچ
برای داشتن کفیری با طعم قوی تر و با خواصی ریز مغذی بیشتر می توان کفیر تولید شده را در یک ظرف شیشه ای تمیز ریخته و مجددا برای یک تا سه روز در محیطی تاریک با دمای ۱۰ تا ۲۲ درجه سانتیگراد یا همان دمای خانه نگهداری نمائید، در این صورت کفیر شما طعمی قوی تر و ترش تر پیدا خواهد نمود و گازدار خواهد شد، ضمن اینکه ویتامین های گروه B آن افزایش چشمگیری پیدا خواهد نمود هر چند که خواص پروبیوتیک آن کاهش می یابد. البته در این صورت کفیر به دوبخش چکیده طوری در رو و آب در زیر مجزا خواهد شد، که برای استفاده باید آن ها را هم زده تا یکدست شوند.
دیدگاهها
تشکر از دست اندرکاران سایت گفیر
کفیر
اصلا کار سختی نیست و بعد از
تشکر
خیلی ها حوصله دارند از جمله
محصولات بيرون اصلا بدرد بخور
بسیار کار راحتی هست
توصیح بیشتری بدونم برای تهیه کفیر خونگی
اتفاقا خیلی کار لذت بخشیه من
اتفاقا من دارم انجام میدم
کوه که نمیخوا بکنه که،همچین
کفیر
بسیار راحته
کفیر
شما واقعا تنبل هستید انسان
فوق العاده کار راحتی، پس
شما بخر اگر حالش رو نداری
شما همون دوغ پاستوریزتو بخور
خانمها رو دست کم گرفتید جناب
شما درست نکن
کفیر
ما بیشتر از سه ماه که داریم
مگه قراره تو کمد بشینی نوازشش
اصلا هیچ مشکلی نیست
توضیحاتش شاید سخت باشه ولی
دوغ کفیر
آفرین! و تشکر بابت مطالب مفید سایت
تشكر
ماست چکیده کفیر!
بله
با رفتن آب از ماست و چکیده
ماست کفير چکيده
در صورت ريختن ماست کفير در داخل کيسه نخي بعد از يک تا دو روز آب آن رفته و کفير به صورت چکيده در مي آيد
تشکر
باتشکر از مطالب مفید.ازکفیر
با سلام بله حتما میشه آب
لطفا جواب بدین
این مورد قبلا هم برای یکی از
این مورد قبلا هم برای یکی از استفاده کنندگان دیگر پیش آمده که به طور کامل در تالار گفتگو کفیر در این لینک به آن پرداخته شده است، در کل نگه داری قارچ کفیر بیش از ۲۴ ساعت در آب باعث ضعیف شدن قارچ ها شده و توانائی قارچ ها را کم می نماید.
تادو ماه پیش من دچار ارتروز زانو ،درد مفصل.
فشار خون
فشارخون
فشار خون شما بعلت نمک داخل
مقدار وزنی مناسب برای تهیه یک کفیر
با تشکر از ابراز لطفتان
با تشکر از ابراز لطفتان. از نظر خاصیتی تاثیری نخواهد گذاشت، فقط احتمالا کفیر شما کمی شل تر خواهد بود که اگر کمی بیشتر به آن زمان دهید مثلا ۳۰ ساعت برای تخمیر زمان بگذارید، کفیر معادل ۳۰ گرمی در ۲۴ ساعت خواهد شد.
البته همین هم سلیقه ای می باشد و بستگی به طبع شما دارد، یعنی شاید شما کفیر شل تر و شیرین تر را به کفیر کرمی و ترش تر ترجیح دهید و در آینده که قارچ های شما زیاد شد نیز به جای ۲۴ ساعت ۱۲ ساعته کفیر را از قارچ ها جدا نمائید. توجه نمائید که این قارچ ها به سرعت تکثیر می شوند و با حدود یک ماه استفاده، مقدار قارچ شما به بیشتر از ۳۰ گرم خواهد رسید.
به هر حال توصیه ما استفاده از شیر های مختلف چه از نظر مقدار چربی و چه از نظر نوع آن و تخمیر در دماهای مختلف برای تهیه کفیر می باشد تا کفیری که دقیقا با طبعتان سازگار باشد را پیدا نمائید.
سلام
سلام
من مى خوام اين قارچ رو سفارش بدم، ولى چند سوال برام پيش اومده.
خيلي ممنون
کفیر، نسبت به طرز تهیه آن
کفیر، نسبت به طرز تهیه آن چیزی شبیه به ماست و یا دوغ می باشد، یعنی هم می توان آنرا طوری تهیه نمود که شل و آبلکی شبیه دوغ شود؛ هم سفت و کرمی شبیه ماست. البته نه دوغ می باشد نه ماست، بلکه اسم آن کفیر است.
طعم کفیر، نسبت به نوع شیر و طرز تهیه آن طیف گسترده اه از طعم ها را پوشش می دهد، از ترش و گازدار تا شیرین و ملس. پس طعم کفیر مورد علاقه تان را با تغییر زمان تخمیر، دما و شیر مصرفی، خودتان باید پیدا نمائید، برای دیدن چگونگی تغییرات طعم کفیر، مطالب همین صفحه را از ابتدا به دقت مطالعه فرمائید.
برای استفاده از کفیر می توانید از هر نوع شیر بهداشتی و پاستوریزه استفاده نمائید. در ارتباط با استفاده از شیر فله از این لینک دیدن فرمائید.
تشکر
با تشکر فراوان
آب غلیظ کفیر
بله؛ اگر منظور شما، آب غلیظ جمع شده در میانه ظرف تخمیر می باشد، کاملا قابل مصرف بوده و بسیاری از خواص کفیر در این آب غلیظ می باشد. با مخلوط کردن این آب با مایع سفید رنگ، حاصل کفیر یکدست و ترش خواهد شد. برای اطلاعات بیشتر در ارتباط با دلایل تولید این آب غلیظ این لینک را مطالعه نمائید.
حمل قارچ کفیر با هواپیما
قارچ کفیر بسیار مقاوم می باشد
قارچ کفیر، مقاوم می باشد و می تواند شرایط سخت را برای مدتی کوتاه تحمل نماید، البته دمای زیر ۰ درجه و بالای ۶۰ درجه سانتیگراد، این قارچ را به شدت ضعیف نموده و در مدت کوتاهی از بین خواهد برد.
درباره سوال شما، زنده ماندن قارچ کفیر به مدت زمان، مقصد، فصل مسافرت و احتمالا ارتفاع هواپیما بستگی دارد، در بیشتر مسافرت های هوائی؛ کمترین دمای قسمت بار هواپیما، مانند دمای یخچال می باشد، و من ندیدم که مایعات قسمت بار هواپیما منجمد شده باشند. به هر حال اگر در سفر شما، دمای این قسمت به درجه یخ زدگی نرسد، مشکلی در حمل و نقل این قارچ با هواپیما در قسمت بار آن نخواهید داشت.
کفیر را در کجا نگهداری کنم
طرز نگهداری قارچ کفیر
همانطور که در قسمت طرز نگهداری قارچ کفیر در همین صفحه قسمت ریزه کاری ها آمده: بهترین نوع نگهداری از قارچ کفیر زمانی می باشد که شما در حال تولید کفیر می باشید و قارچ ها در شیر تازه و در دمای محیط در کنج تاریک کابینت مشغول تولید کفیر می باشند و در هر ۲۴ ساعت کفیر تولید شده جدا شده و شیر تازه دریافت می کنند.
اگر برای مدتی کوتاه نیازی به تولید کفیر ندارید مثلا وقتی برای بیش از ۳ روز به مسافرت می روید، قارچ ها را در داخل شیر تازه بریزید و در داخل یخچال قرار دهید (درجه حرارت بین ۴ تا ۷ سانتیگراد)، در این حالت پس از ۷ روز شیر تبدیل به کفیری شیرین و خاص خواهد شد.
با قرار دادن قارچ کفیر در شیر تازه و نگهداری در یخچال می توانید آنها را تا ۱۰ روز به حال خود رها نمائید. برای استفاده مجدد از این قارچ ها ابتدا آنها را با قرار دادن ظرف خارج از یخچال به دمای محیط برسانید سپس با سبد پلاستیکی آنرا جدا نمائید و برای تولید کفیر استفاده نمائید.
اگر برای مدتی بیشتر از ۱۰ روز می خواهید آنها را در یخچال نگهدارید، هر ده روز شیر آنها را عوض نمائید.
ضمنا در صورت خراب شدن، کپک زدگی و بوی خرابی در کفیر و قارچ کفیر کاملا مشخص و قابل تشخییص می باشد. که در این صورت آنها را به طور کامل دور بریزید.
لزج بودن قارچ
لزجی بیش از اندازه کفیر
با تشکر از راهنمائیهای شما
کفیر حاصل شده به صورت یک دست
در مورد بریده بریده شدن کفیر
در مورد بریده بریده شدن کفیر قبلا در تالار های گفتگو کفیر بحث شده است، لطفا به این لینک مراجعه نمائید و کل مطلب را مطالعه نمائید.
سلام
ایا دوغ کفیر همان کمبوجا هست؟
کفیر بوسیله مخلوط قارچ کفیر در شیر تهیه می شود
کفیر تکه تکه
افزایش سرعت تکثیر قارچ کفیر
با تشکر از خرید شما، توجه نمائید که در دو حالت می توان از کفیر عکس گرفت، زمانی که مدت زیادی از آن استفاده شده و شستشویی بر روی آن انجام نگرفته، که به خاطر لزجی و مایعاتی که دور قارچ ها می باشد، به نظر می رسد که آنها یک توده به هم پیوسته هستند، و زمانی که قارچ ها شسته شده که در این صورت قارچ ها کاملا از هم مجزا و قابل تفکیک می باشند. همچنین، ما به جهت افزایش سرعت تکثیر، ظروف تخمیر را به صورت متناوب تکان داده و مواد را به هم می زنیم، و شیر آنها را در زمان های کوتاهتری تعویض می نمائیم، اینکار و مجموعه تمهیدات دیگر باعث جدا ماندن دانه های قارچ و افزایش سرعت رشد آنها می شود، همین قارچ ها را اگر شما مدتی به صورت معمول استفاده نمائید کم کم به صورت یکدست تر، بزرگتر و چسبیده تری در خواهند آمد.
ضمنا این قارچ ها با استفاده مداوم رشد خواهند نمود و افزایش حجمی و وزنی پیدا خواهند کرد، این افزایش نسبت به طرز نگهداری و شرایط تهیه کفیر در هر بار استفاده ۵ تا ۳۰ درصد می باشد.
معمولا سوال خریداران قارچ کفیر پس از یکماه این است که با اضافه قارچ های خود چیکار کنم؟ که به شما پیشنهاد می کنیم که در این ضمینه این مطلب را مطالعه نمائید.
تهیه کفیر یکدست
نگران بریده شدن کفیر نباشید،
نگران بریده شدن کفیر نباشید، جدا شدن آب کفیر حکایت از تخمیر بیشتر شیر و افزایش پروبیوتیک های آن دارد، با هم زدن محتویات آنرا یکدست نموده و مصرف نمائید. در این ضمینه مطالعه این مطلب را هم پیشنهاد می نمائیم.
یک روش ساده تهیه کفیر
سلام ضمن تشکر از شما بخاطر ارائه مطالب بسیار علمی و خوب درباره کفیر ، به نظر می رسد به کار بردن اصطلاح قارچ برای کفیر چندان مناسب نباشد زیرا دانه های کفیر در واقع کلنی چند نوع باکتری مفید است.
ضمنا من روشی بسیار ساده در تهیه کفیر به کار می برم وتا کنون هم مشکلی نداشته ام:
ابتدا شیر محلی را می جوشانم و پس از سرد شدن(دمای محیط) شیر را در یک ظرف شیشه ای یا یک بار مصرف ریخته و فقط یک الی دو کلنی کفیر (به اندازه یک تا دو فندق) را با قاشق پلاستیکی تمیز از ظرف قبلی برداشته و در ظرف شیر می اندازم و کمی با ملایمت هم می زنم و بدون هر گونه پوششی در کمد اشپزخانه می گذارم و ۲۴ ساعت بعد دانه های کفیر را در ظرف جدید گذاشته و روی ان بقیه شیر را که در یخچال نگهداری کرده ام (با همان دمای یخچال) می ریزم و در کمد تاریک قرار می دهم و هر روز این روند تکرار می کنم.
تا کنون مشکلی نداشته ام.دیگر نیازی به ابکش و کثیف کردن چند ظرف نیست. البته هر از یک هفته دانه های کفیر را با اب جوشیده سرد شده می شویم.
نگهداری قارچ و استفاده
من چند ماه پيش از شما قارچ
مشکلی برای مصرف آن وجود ندارد
با تشکر از شما، در ارتباط با سوال: اگر بو یا مزه نا مطبوعی نداشته باشد، مشکلی برای مصرف کفیر تولید شده به این صورت وجود ندارد. قارچ های کفیر موجودات بسیار مقاوم و تطبیق پذیری می باشند، اگر مدتی آنها را در دمای پائین نگه دارید، سریعا خودشان را با این دما وفق داده و پس از مدتی در دمای پائین هم با همان سرعت متداولشان به تخمیر شیر می پردازند. البته به مقدار قارچ نیز توجه نمائید، قارچ کفیر طی زمان استفاده تکثیر شده و حجم آن افزایش می یابد، پس قدرت تخمیر کنندگی نیز با افزایش حجم آن زیاد تر می گردد.
در رابطه با سوال شما قبلا به طور کامل گفتگو شده است، پیشنهاد می کنیم این گفتگو را در این لینک مطالعه نمائید.
چند بار در روز بنوشیم
سلام.من کارخانه تولید لبنیات
اطلاعات تماس با ما
با سلام، اطلاعات تماس با ما در صفحه فروش کفیر وجود دارد.
تهیه پنیر کفیر
دستور تهیه پنیر کفیر
لطفا، دستور تهیه پنیر کفیر را در این لینک مطالعه فرمائید.
نگهداری کفیر
این کار کاملا اشتباه می باشد
تشکر
سلام ممنون از توضيح خوبی که
حمل قارچ کفیر در تابستان
با سلام، در تابستان در لحظه حرکت، شیر تازه ای که در یخچال نگهداری شده را بر روی قارچ ها بریزید، و ظرف را با چند لایه روزنامه کاملا پیچیده و بسته بندی نمائید و سپس حمل نمائید.
در این حالت کفیر را می توان تا ۴۸ ساعت در دمای معمولی تابستان (در محیطی که نور مستقیم خورشید وجود ندارد) نگهداری و حمل نمود. ضمنا، اگر پس از ۱۲ ساعت به مقصد برسید، شیر تبدیل به کفیر شده و می توانید آنرا پس از جدا سازی از قارچ ها میل نمائید.
برای حمل قارچ کفیر از ظرفی استفاده نمائید که امکان خروج و ورود هوا را نداشته باشد، و جای کافی برای گاز تولید شده تخمیر داشته باشد، یعنی ظرف را حداکثر تا نصفه آن از شیر پر نمائید.
kefir
حداکثر ظرفیت، ظرف تخمیر چقدر می تواند باشد؟
نباید ظرف تخمیر بیش از ۳ لیتری استفاده نمائید
همانطور که در مطلب آمده فارق از مقدار قارچ، در شرایط عادی نباید ظرف با حجم بیش از ۳ لیتر برای تخمیر استفاده نمود، پس برای تولید بیشتر از ۳ لیتر باید از ظروف جداگانه استفاده نمائید که دقیقا این مطلب باعث پر هزینه شدن تولید کفیر طبیعی در حجم زیاد و کارخانه ای می باشد. علت آن احتمال فاسد شدن شیر قبل از فرآیند تخمیر می باشد، چون قارچ کفیر امکان حرکت ندارد و در ته ظرف قرار می گیرد، اگر بیش از حدود ۲۰ سانت روی آن شیر باشد، نمی تواند شیر را به طور کامل در فرصت مناسب تخمیر نماید و امکان فساد و پائین آمدن کیفیت کفیر تولیدی به شدت بالا می رود.
البته در بعضی از کارخانه های تولید کفیر اورگانیک در خارج از کشور دستگاه هایی ساخته شده که با تکان دادن ملایم و مداوم ظرف باعث یکنواخت شدن شیر و تخمیر به موقع آن می گردد، اما توجه داشته باشید که با تکان دادن مداوم ظرف تخمیر مقدار الکل تولیدی بیشتر خواهد شد و مشکلات دیگری را ایجاد خواهد نمود.
تخمیر بیش از سه لیتر شیر
سئوال
به احتمال زیاد خیر، هنوز قابل استفاده می باشد
به احتمال زیاد خیر، خراب نشده و هنوز قابل استفاده می باشد. البته چون سالم ماندن قارچ کفیر به عوامل زیادی مانند: درجه حرارت محیط، مقدار شیر، مقدار قارچ، نور و ... بستگی دارد نمی توان نظر قطعی داد و شما باید بر اساس شواهد خودتان تشخیص قطعی را دهید. ولی به احتمال زیاد قارچ های شما ضعیف شده اند و نیاز به چند روز نگهداری صحیح دارند تا به قدرت اولیه برگردند. در این رابطه این لینک را نیز مطالعه فرمائید.
سلام شنیدم شش ماهی یکبارقارچ
در صورت نگهداری صحیح نیازی به خرید مجدد نمی باشد
سلام خسته نباشید من الان حدود
دلایل ریز شدن قارچ های کفیر
سایت بسیار خوبی دارید و از
تعادل در مقدار شیر و قارچ باعث افزایش کیفیت کفیر می باشد
دوست گرامی، قارچ های کفیر موجودات مقاومی می باشند و احتمالا مشکلی برای قارچ ها ی شما پیش نیامده، اما تعادل بین مقدار قارچ، شیر و مدت زمان تخمیر به با کیفیت تر شدن کفیر کمک می کند و احتمالا مقدار باکتری های مفید در حالت تعادل بیشتر خواهد بود. به هر حال مقادیر مناسب در همین مقاله و این مقاله به صورت کامل توضیح داده شده است.
عدم رشد قارچ کفیر
بوی ترشی شدید
ترشی شدید کفیر به تنهائی نشانه خراب شدن کفیر نمی باشد
ترشی شدید کفیر به تنهائی نشانه خراب شدن کفیر نمی باشد، معمولا ترشی بیش از اندازه بیانگر تخمیر کامل و بیش از حد معمول شیر می باشد که می تواند به دلائل زیر باشد:
در این رابطه خواندن این گفتگو نیز توصیه می شود.
کفیر
علت دو لایه بودن کفیر
مشکلی برای مصرف کفیر تولید شده وجود ندارد
این موضوع قبلا به طور کامل در تالارهای گفتگو کفیر مورد بحث قرار گرفته است، لطفا در این لینک پاسخ کامل در این رابطه را مطالعه فرمائید.
سبد فلزی
استفاده مداوم یا طولانی از ظروف فلزی مشکلزا خواهد بود
واقعا ممنون از راهنمایی های
ممنون از توضیحات کامل و نکته
سوال
شیر دارای مقداری کافی از قند طبیعی می باشد
شیر بیرون از یخچال فاسد نمیشه؟
مواد تخمیری اولین راه حل بشر برای نگهداری طولانی مدت مواد غذائی
نگه داری طولانی مدت قارچ کفیر
با فریز کردن قارچ کفیر از بین خواهد رفت
لزج شدن کفیر
قارچ های شما سالم هستند
قارچ های شما سالم هستند، اما تناسب در مقدار شیر و قارچ شرط اصلی برای تولید کفیر با کیفیت می باشد. در این رابطه این گفتگو را مطالعه نمائید. ضمنا احتمالا این جمله: ((فقط گفتید که موقع باز کردن باید گاز داشته باشه)) را در سایت دیگری خوانده اید. توجه نمائید که برای تولید کفیر با کیفیت رسیدن هوا به مخلوط شیر و قارچ در زمان تخمیر یک اصل می باشد که هوادهی با بستن درب ظرف تخمیر با پارچه ضخیم یا شل بستن درب آن امکانپذیر می گردد، و در این صورت گازهای تولید شده به مرور تخلیه خواهند شد و شما دربی ندارید که با باز کردن آن صدای گاز خروجی را بشنوید.
نگهداری قارچ در آب
سلام من قارچهارو تازه تهیه کردم ولی چون متوجه شدم شیر ندارم قارچهارو درون آب توی ظرف شیشه ای که درب اون رو هم بستم تو یخچال گذاشتم تا صبح که شیر رو به اون اضافه کنم میخواستم بدونم این کار من باعث خرابی قارچ میشه؟یا شده؟
قارچ های شما سالم هستند
دوغ کفیر
تکثیر قارچ کفیر
تولید کفیر با کیفیت به تناسب
ظرز تهیه
من قارچهارو داخل ظرف شیشه ای ریختم و روشهایی که توضیح داده شده بود رو هم انجام دادم و الان ظرف رو که نگاه میکنم یکسری قارچ پف کرده اومدن روی ظرف و تقریبا سفت هستن و نصف ظرف به پایین هم آبکی میوخاستم بدونم این شکلی شدنشون درسته؟واینکه فقط آخر کار باید قارچ رو هم زد؟
این مسٔله قبلا به طور کامل در
این مسٔله قبلا به طور کامل در تالارهای گفتگو سایت مورد بحث و گفتگو قرار گرفته است. در این رابطه لطفا به این لینک مراجعه فرمایید.
تهیه کفیر
احتمالا مشکلی نداشته باشد
خارج شدهن کفیر از حالت دانه وعبور از صافی
با این اتفاق قارچ کفیر شما از بین رفته
با این اتفاق قارچ کفیر شما از بین رفته است، یا حداقل تعدادی از انواع باکتری های مفید آن از بین رفته. با توجه به تنوع زیاد باکتری های موجود در قارچ کفیر، مطمئنا تعدادی از انواع باکتری های مفید آن از بین رفته و مثلا از ۵۰ نوع مختلف باکتری مفید شاید ۲۰ نوع آن زنده مانده اند.
هرچند قارچ شما شاید باز هم عمل تخمیر را انجام دهد ولی در بهترین حالت، کفیر تولید شده، کیفیت کفیر های فروشگاهی را خواهد داشت، و بهترین کار خرید مجدد قارچ کفیر می باشد. همانطور که قبلا گفته شده دمای حداکثری برای محیط زندگی قارچ ها، همان دمای عادی موجودات زنده، یعنی حدود ۳۷ درجه سانتیگراد می باشد.
خوردن قارچ کفیر
نگه داری قارچ ها به مدت زیاد در آب
احتمالا مشکلی برای استفاده از آن ها وجود ندارد
قارچ های کفیر موجودات مقاومی می باشند، ضمن اینکه با قرار گرفتن در دمای یخچال فعالیت آن ها کم شده و مدت بیشتری را می توانند بدون غذا (قند شیر) سپری نمایند. پس در صورتی که بوی نامطبوعی نداشته باشند و علائم ظاهری خراب شدگی مانند زردی یا نافرم شدن در آن ها دیده نشوند قابل مصرف می باشند. هرچند به جهت پیچیدگی و تنوع باکتری های تشکیل دهنده این قارچ نمی توان با اطمینان گفت که کلیه انواع باکتری های قارچ در چنین شرایطی سالم و سر حال هستند.
مدت نگهداری دوغ کفیر
توصیه می شود دوغ کفیر تولید شده حداکثر در مدت ۱۰ روز مصرف گردد
اضافی قارچ
میل کردن مقداری کم از خود قارچ کفیر مشکلی ندارد
حرارت دوغ كفير
مطمئنا هیچ ضرری ندارد
البته خواص کفیر به دو بخش کلی تقسیم می شود:
وقتی کفیر را در مواد غذائی داغ می ریزیم یا به آن حرارت می دهیم، نسبت به حرارت و مدت زمان حرارت دهی، احتمالا تعدادی از انواع باکتری های زنده آن از بین می روند، که این هیچ ضرری ندارد، و فقط رفته رفته خواص پروبیوتیک کفیر کم می شود. ولی همچنان می توان از خواص ریز مغذی های که این باکتری ها قبلا تولید کرده اند بهره برد.
از خوشمزه ترین غذاهائی که می توان با حرارت دهی کفیر تهیه کرد، آش دوغ و آش شوربا می باشد که با کفیر بسیار خوشمزه تر و پر خاصیت تر خواهد شد.
سلام مرسی از زحمت های شما
نگهداری طولانی مدت قارچ بدون استفاده
ریز بودن قارچ
نحوه پرورش قارچ کفیر برای درشت تر شدن
به این موضوع، قبلا در تالارهای گفتگو سایت پرداخته شده است، لطفا در این لینک صحبت های انجام گرفته را مطالعه فرمائید.
دم شما گرم خیلی ماهرانه درس
کفیر
تعویض کردن شیر قارچ
استفاده از کفیر در ماه رمضان
قارچ کفیر
یک تجربه کوچیک و کاربردی
قاشق فلزی
خرابی کفیر
رنگ قارچهای من کمی متمایل به صورتی شده چه کنم؟
قارچ سالم باید رنگ شیری متمایل به سفید داشته باشد
کفیر
ابتدا شیر را بر روی قارچ
خراب شدن کفیر
کفیر سالم طعم و مزه مشخص و مطبوعی دارد
خیر، کفیر شما سالم می باشد، هر چند بهتر می باشد برای حفظ کیفیت کفیر، تناسب مقدار قارچ وشیر و مدت زمان تخمیر را رعایت نمائید. دوستان دیگری نیز همین مورد را داشته اند، شما میتوانید پاسخ کاملتر را در این گفتگو مطالعه نمائید.
ظاهر قارچها
من چند وقتی هست دوغ کفیر درست
برطرف شدن مشکل یبوست
تولید کفیر و تکثیر قارچ آن در مخلوط آب و شکر
خیر، قارچ کفیر مخصوص آب کاملا متفاوت می باشد
قارچ کفیر مخصوص آب
موندن قارچ بدون شیر
سلام، من قارچ ها رو به مدت ۲
سلام
سپاس
علت بوی نامطبوع
تغییر نوع شیر تخمیر معمولا باعث ضعیف شدن قارچ ها می گردد.
وقتی برای مدتی طولانی از یک نوع شیر برای تخمیر استفاده می نمائید، قارچ ها به آن ها عادت کرده و در صورت تغییر نوع شیر تخمیر، معمولا قارچ ها ضعیف می گردد، و ممکن است به درستی عمل تخمیر را در شیر جدید انجام ندهند. و رشد آنها متوقف خواهد شد.
البته احتمال فاسد بودن یا مخلوط بودن شیر محلی با وایتکس نیز وجود دارد، که در این صورت قارچ ها به طور کلی از بین خواهند رفت.
همیشه بهتر است که ابتدا مقدار کمی قارچ را با مقدار کمتری از شیر جدید را تست فرمائید، که اولا قارچ ها بهتر آداپته شوند و ثانیا اگر قارچ ها درست عمل نکردند و ضعیف شدند، کل قارچ خود را از دست نداده باشید.
سوال
سلامم.ممنون بابت اطلاعات
کفیر
باسلام
خیر خراب نمیگردد
سلام ، کفیر های من بوی پنیر
کفیرم به حالت پنیرک سفت در میاد حالا باید چکار کنم
تشكر و قدر دانى
هواى خنك
سلام خسته نباشيد. هواى اذربايجان خنك هست به خاطر همين خيلى دير ميشه من امروز شمعك بخارى رو روشن كردم فقط شمعك و شيشه رو پيچيدم دور پارچه گذاشتم روش تا از زير يكم گرما بده. مشكلى نميكنه كه؟
به هیچ عنوان ظرف تخمیر را گرم ننمائید
دوغ گاز دار
آیا کفیر عوارضی داره
پاسخ اکثر سوالات در تالارهای گفتگو سایت آمده
بسیاری از سوالات در مورد قارچ کفیر و ریزه کاری های روش های تولید کفیر و غیره، قبلا در تالارهای گفتگو سایت مطرح شده و پاسخ های خوبی نیز دریافت کرده اند، از دوستان خواهشمندیم قبل از اینکه سوالتشان را مطرح نمایند، لطفا ابتدا مطالب تالارهای گفتگوی سایت را در این لینک مطالعه فرمایند.
رضايت
خشک و زرد شدن کفیرها
قارچ کفیر شما برای تولید کفیر مناسب نمی باشد
تشکیل لایه مخملی شکل سفید رنگ بر روی کفیر
آیا تشکیل شدن لایه مخملی شکل کاملا سفید رنگ بر روی کفیر نشانه ی خراب شدن قارچ ها است؟
منع شرعی
کفیر کاملا حلال می باشد
خیر این جمله صحیح نمی باشد و کفیر کاملا حلال می باشد، کسی که این جمله را بیان نموده است اطلاعات کاملی از نظر مراجع در ارتباط با کفیر و همچنین خود کفیر نداشته است. در رابطه با مقدار الکل کفیر طبیعی و حکم شرعی استفاده از کفیر قبلا بحث کاملی صورت گرفت که می توانید در این لینک مطالعه فرمائید.
قرمزوریز شدن کفیر
قارچ شما فاسد شده است
سلام، هرگونه تغییر رنگ غیر طبیعی در قارچ کفیر بیانگر فاسد شدن آن می باشد، دلایل زیادی از جمله تعویض دیرهنگام شیر، عدم رعایت بهداشت، استفاده از شیر خراب و غیره باعث فاسد شدن قارچ می گردد که در تالار گفتگوی کفیر مورد بحث قرار گرفته است.
ایا برای معده وروده هم مفید است
خراب بودن شیر
بهتر است قارچ کفیر سالم تهیه کنید
امکان تهیه کفیر از شیر بدونلاکتوز
کفیر لاکتوز شیر را تبدیل به مواد سودمند می کند
لایه سفید مخملی
لایه سفید مخملی روی ظرف تخمیر کفیر نشانه خرابی نمی باشد
ممنون از مطالب ارزشمند
بارداری
یه نفر دیدم که شیر کم میریخت
نگهداری دوغ کفیر
خیر دوغ کفیر طبیعی نباید در ظروف فلزی مورد استفاده قرار گیرد
سوال دارم از حضورتون
خوردن ماست کفیری که قارچ ان جدا شده
ظروف استیل مشکلی ندارند
موارد استفاده از کفیر
سلام ممنون از مطالب مفیدتون
اصلا از شیر بدون لاکتوز استفاده نکنید
خرید
تلخ شدن کفیر
کفیر
پیشنهاد بسیار جالب
نگهداری قارچ کفیر
سلیاک
مدت زمان فرايند تخمير
مدت زمان تخمير
مدت زمان تخمير
تهیه با شیر خشک
ترشی ودوغ
تغییر حالت کفیر
تهیه کفیر
طعم خرابی کفیر تولید شده
قارچ صدفی
تهیه کفیر
نگهداری دوغ کفیر در بطری های پلاستیکی
بله امکانپذیر می باشد
شکل کفیر
سوال درباره حل شدن قارچ های کفیر در شیر
حل شدن قارچ ها
علت تلخ شدن و زرد شدن قارچهای کفیر
سوال در باره مزه کفیر
سلام. دوغ کفیر شیرین برای
باسلام. من به تازگی ازقارچ
سلام من شیر روی قارچ ریختم
نگهداری قارچ کفیر
ماست کفیر
شیرین
سلام با تشکر از مطالب مفید و
شیر جهت درست کردن کفیر
قابل توجه کسانی که برای
خوردن قارچ کفیر
بدبوشدن کفیر
طرز نگهداری قارچ کفیر برای نوبت بعد
عالیه
گاز دار شدن دوغ
گاز دار کردن دوغ کفیر
باسلام وخداقوت وتشکرازمطالب مفیدتون
دوغ کفیر
ریز شدن قارچ
منجمد کردن قارچ کفیر
نحوه توليد بسيار راحتتر
من قارچ کفیر که ازاین سایت
سلام ،آیا تکه های ریز قارچ
فعال بودن دانه های کفیر
تشکر
سلام مدتی هست که به سایت شما سر میزنم موجود نداشتین از سایت پربیوتیک خریدم کیفیت قابل قبولی داره . تشکر رحمانی
تشکر
سلام مدتی هست که به سایت شما سر میزنم موجود نداشتین از سایت prebiotic.ir خریدم کیفیت قابل قبولی داره . تشکر رحمانی
قارچ کفیر
یه سوال داشتم اون مقدار
چرا نمیشه برای درست کردن کفیر
افزودن دیدگاه جدید