کم شدن مقدار قارچ ها

Follow us on Telegram!
با پیوستن به کانال تلگرام؛ از آخرین اطلاعات و دستور تهیه غذاهای خوشمزه و سلامتی بخش با خبر شوید.

در گوشی موبایلتان این لینک را بفشارید:   telegram.me/kefirgrains   و در تلگرام  JOIN  را بزنید

سلام

بسیار ممنونم از مطالب کامل و عالی سایت شما

من حدود سه ماهی هست که دوغ کفیر تولید می کنم

همه چیز خوب بود تا اینکه چند وقته مقدار قارچ ها در حال کاهش هستند و طبیعتاً زمان تخمیر و دو تکه شدن شیر بیشتر طول می کشه

برای اینکه تمام قضایا رو گفته باشم:

۱- همیشه از شیرهای پاستوریزه معمولی (بالشی) ها استفاده کردم. یک لیتر

۲- هر دو سه بار ظرفشون رو شستم و خشک کردم

۳- تا حالا بهشون استراحت ندادم!

۴- سه هفته پیش مسافرت ۶ روزه داشتم و به قارچها شیر دادم و گذاشتم یخچال

 

ممنون میشم راهنمایی ام کنید چطور دوباره احیا شون کنم

دو تکه شدن شیر بیانگر تخمیر کامل و کمی بیش از حد می باشد

با سلام، عدم تکثیر قارچ دلایل متعددی دارد، و نمی توان با توصیفات شما دقیقا علت آن را تشخیص داد، توجه نمائید که دو تکه شدن شیر بیانگر تخمیر کامل و کمی بیش از حد می باشد.

اما موارد زیر را می توان علت ضعیف شدن قارچ کفیر به طور کلی بیان نمود:

  1. تنش دما: به این مفهوم که قارچ ها در یک روند سریع اختلاف دمای زیاد داده شده. مثلا قارچ و شیر داخل یخچال به سرعت با شیر حرارت محیط مخلوط شده اند.
  2. نگهداری بیش از اندازه قارچ در یخچال با درب شل و مقدار کم شیر برای مدت طولانی: به طور کلی توصیه می شود در مواردی که قصد نگهداری بیش از سه روز در یخچال را دارید، درب ظرف به جهت پائین آمدن سرعت تخمیر کاملا بسته باشد، و شیر حداقل ۵ تا ۱۰ سانت بر روی قارچ پر شده باشد در این صورت حداکثر تا ۷ روز می توان قارچ ها را در بخچال نگهداری نمود و پس از آن باید قارچ ها در شیر جدید ریخت، ضمنا توجه نمائید که در هر صورت نگهداری قارچ در یخچال قارچ ها را ضعیف می نمایند.
  3. شست و شوی قارچ ها با آب شهری؛ یا شست شوی بیش از یکبار در ماه قارچ ها با آب.
  4. عدم تناسب شیر با مقدار قارچ: مقدار قارچ بیشتر از نیاز شیر بوده و خیلی سریع شیر تخمیر شده و پس از آن قارچ ها شروع به ضعیف شدن می نمایند. توجه نمائید که شیر قبل از تخمیر برای قارچ ها به منزله غذا بوده و عملا پس از تخمیر غذائی برای قارچ ها وجود ندارد و در صورت ماندن طولانی در شیر تخمیر شده قارچ ها شروع به ضعیف شدن و در نهایت از بین رفتن می نمایند. در رابطه با ضعیف شدن قارچ ها به علت عدم تناسب شیر و قارچ خواندن این مقاله و این گفتگو نیز توصیه می شود.
  5. قرار گرفتن در نور شدید بیش از چند دقیقه به خصوص نور خورشید حتی برای مدت کوتاه
  6. قرار گرفتن در دمای یخ زدگی یا دمای بسیار زیاد ( بیش از ۴۵ درجه) برای مدت طولانی : توجه نمائید که بعضی یخچال ها اگر برای مدت طولانی استفاده نشوند دمای داخل آنها نزدیک به دمای انجماد و حدود ۰ درجه می شود.
  7. تغییر مداوم نوع شیر، یا درصد چربی شیر مثلا در هر روز از یک نوع شیر با درصد چربی های مختلف استفاده نمائید، و قارچ ها تا عادت به نوع قبلی کنند نوع جدیدی به آنها ارائه شود.

برای احیا کردن قارچ ضعیف (نه قارچ خراب و فاسد شده) بهترین کار رعایت تناسب مقدار شیر با قارچ، استفاده از یک نوع شیر برای مدت طولانی و تعویض شیر در زمانی سریعتر از زمان معمول تعویض همیشگی برای مدت ده روز یا بیشتر می باشد. مثلا اگر قبلا هر ۲۴ ساعت شیر را تعویض می نمودید؛ حال برای ده روز هر ۱۵ ساعت اینکار را انجام دهید. که احتمالا با اینکار کفیری با طعم شیرین خواهید داشت. مقدار متناسب شیر و قارچ را در این مقاله مطالعه فرمائید.

نکته: اگر می خواهید نوع دیگری شیر ( از نظر نوع تولید کننده) مثلا کفیر شیر نارگیل را تجربه نمائید، مقداری از قارچ را جدا نموده و در ظرف دیگری اینکار را انجام دهید تا اگر مشکلی پیش آمد، تمام قارچ خود را از دست نداده باشید.

اگر دوستان دیگر تجربه و آموخته ای در مورد ضعیف شدن قارچ کفیر و دلائل آن دارند، خواهشمند است نظراتشان را در همین گفتگو اعلام نمایند.

تشکر

سلام
توضیحاتتون بسیار بسیار کامل و عالی بود

ضمن تشکر می خواستم اطلاع بدم، روش احیا که شما فرمودید رو عمل کردم

زودتر دوغ رو استحصال کردم و نتیجه اینکه مقدار قارج ها افزایش پیدا کرد و دوغ هم خوش طعم و مطبوع هست

برای نجات جان قارچ هام (که دیگه عضوی از خانواده ام شدن) از شما بی اندازه سپاسگزارم

کم شدن مقدار قارچ ها

با عرض سلام و خسته نباشید من  از قارچ های کفیر به مدت ۲ ماه استفاده میکردم و همه چی خوب بود تا این که ظرفیکه قارچ داخلش قرار میگرفت بوی خیلی نامطبوعی داشت (فقط ظرف و نه قارچ) و من ظرفش رو عوض کردم..ولی قارچ من بعد از برداشت اولین کفیر به حدود یک سوم کاهش پیدا  کرده و حالت کفیر تولید شده مشابه شیر می باشد ولی ترش است و مزه بدی ندارد ولی کیفیتش نسبت به کفیر دفعه قبل ان متفاوت است..قارچ های من از بین رفته؟ هیچ کدوم از مواردی که برای کم شدن قارچ گفتید اتفاق نیافتاده متشکرمم

سمی شدن یاخراب شدن کفیر

من مدت طولانی کفیر رو عوض نکردم روش یک لایه زرد رنگ دارد الان این رو استفاده کنم یا نه لطفا راهنمایی کنید ممنون

عدم استفاده از قارچ به مدت طولاني

سلام ، من يكسال هست كه از قارچ ها استفاده نكردم و اونها رو داخل يه بطري پلاستيكي همراه اب معدني داخل يخچال نگهداري كردم ، ظاهرشون سالمه و لزج ، آيا الان ميتونم از اونها استفاده كنم و مشكلي ندارن ؟ 

قارچ های شما به شدت ضعیف شده اند

با توجه به اینکه طیف مختلفی از باکتری و مخمرها با طول عمر در شرایط مختلف در قارچ های سالم وجود دارند، در نوع نگهداری که شما فرمودید طیف زیادی از آن ها در این مدت از بین رفته اند، و احتمالا قارچ های شما فاسد شده اند و یا در بهترین حالت بسیار ضعیف شده اند  و کفیر تولید شده از آنها کیفیت و خواص کامل کفیر طبیعی را نخواهد داشت.

افزودن دیدگاه جدید

You must have Javascript enabled to use this form.‎