لکه های سبزرنگ روی مایع

Follow us on Telegram!
با پیوستن به کانال تلگرام؛ از آخرین اطلاعات و دستور تهیه غذاهای خوشمزه و سلامتی بخش با خبر شوید.

در گوشی موبایلتان این لینک را بفشارید:   telegram.me/kefirgrains   و در تلگرام  JOIN  را بزنید

با سلام 

با تشکر از سایت خوبتون و اطلاعات کامل، چند وقتی هست که  قارچ کفیر تهیه کردم و تمام کارها رو انجام دادم. بعد از حدود سی ساعت متاسفانه روی سطح مایع چند تکه  سبزرنگ مانند کپک درست شده بود می خواستم ببینم کفیر خراب شده یا مشکلی داره ، ممنون می شم اگه راهنماییم کنید.

قارچ های شما از بین رفته اند

سلام؛ اگر روی سطح کفیر این لکه های سبز را دیده اید، کفیر و قارچ کفیر شما خراب شده است، و باید آنها را دور بریزید.

ممکن است دلائل زیر باعث به وجود آمدن این مشکل باشد:

  • مدت زیادی، مثلا بیش از ۴ روز ظرف کفیر با قارچ را در دمای محیط منزل به حال خود رها کرده باشید.
  • ظرف کفیر و قارچ را از ابتدا در جای بسیار گرم (بالای ۲۸ درجه سانتیگراد) قرار داده باشید، در اینصورت مقداری از شیر قبل از اینکه تخمیر گردد، فاسد شده.
  • شیر را بیش از اندازه گرم نموده باشید، که در این صورت قارچ ها کشته شده یا به شدت ضعیف شده اند و شیر فاسد گردیده است.
  • شیری که استفاده نموده اید نزدیک به فاسد شدن بوده باشد یعنی کمتر از ۱ روز به مهلت استفاده آن مانده باشد.
  • ظروف مورد استفاده شامل ظرف شیشه ای، قاشق و سبد را در هر بار استفاده، کاملا تمیز و خشک نکرده باشید.
  • قارچ ها را بعد از هر ۷ یا ۸ بار استفاده با آب جوشیده و خنک شده نشسته باشید.
  • از قارچ ها درست نگهداری نشده و قارچ ها از بین رفته اند، که در این صورت توانائی تخمیر شیر در زمان مناسب را ندارند و شیر کپک زده.
  • نسبت مقدار شیر بسیار بیشتر از نسبت قارچ کفیر استفاده شده باشد. که در اینصورت قارچ ها در فرصت مناسب شیر را تخمیر نکرده اند و مقداری از شیر کپک زده است. (توجه نمائید که برای ۳۰ گرم قارچ کفیر حداکثر از ۱ لیتر شیر می توان استفاده نمود)
  • اگر شیر مورد استفاده کاملا پاستوریزه نشده باشد نیز احتمال این مشکل وجود دارد.( مثلا با استفاده از شیر های فله ای که کاملا پاستویزه نشده باشند یا زمان فاسد شدن آن نزدیک باشد)

البته به جز موارد بالا موارد بهداشتی دیگری می تواند دخیل باشد. به هر حال به شدت توصیه می نمائیم مانند هر ماده غذائی دیگر با دیدن هرگونه نشانه ظاهری فاسد شدگی و یا تغییر مزه غیر عادی یا بوی نامطبوع محتویات ظرف را به طور کلی دور بریزید و به هیچ عنوان از آنها استفاده ننمائید.

کفیر

من حواسم نبود قاشق زدم به قارچام ولی زود برداشتم خراب میشن عایا?

قارچ های شما سالم هستند

خیر، خراب نخواهند شد، از آن جایی که جنس قاشق های فلزی استیل می باشد و منظور از ظروف فلزی مشکل دار با کفیر، آلومینیوم، مس و آهن میباشد، مشکلی برای قارچ کفیرتان بوجود نخواهد آمد.

راهنمایی

درودواحترام وسپاس ازبابت مطالب خوبتون من همیشه وقتی بربه مشکل می خورم به سایت شما مراجعه می کنم امروز که من قارچم رو می خواستم صاف کنم روی مایع دوغ یک لایه زرد رنگ یک دستی گرفته بود خواستم که اون لایه رو جدا کنم نتونستم ولی بو وطعم دوغم عوض نشده آیا دوغ حاصله خراب شده ،خوردن دوغ دراین حالت ضرری نداره واینکه قارچم خراب نشده؟ ممنون می شم که من رو راهنمایی کنید  

کفیر

منم دقیقا همین مشکلو دارم لایه زرد رنگ روی دوغ بسته ولی طعم مزه تغییر نکرده علتش چی هست؟

خیر خراب نمی باشد

رنگ زرد کمرنگ متمایل به شیری در ظرف تخمیر بیانگر این می باشد که شیر شما کاملا تخمیر گردیده و کشک و چربی آن در روی شیر جمع گردیده دقیقا مانند تولید ماست طبیعی از شیر که بر روی آن چیزی شبیه به سرشیر به نام رویه ماست ایجاد می گردد. هر چقدر شیری که استفاده نموده باشید چرب تر باشد این رنگ زرد و ضخامت آن بیشتر خواهد شد.

توجه داشته باشید که در هر صورت کفیر نباید بوی بدی داشته باشد و طعم آن نیز مطبوع باشد، چون رنگ شیری و زرد کم رنگ کفیر پس از تخمیر کامل  ودر صورتیکه شما کفیر را از قارچ ها جدا ننمائید، کم کم شروع به پر رنگ تر شدن و  زردتر شدن می کند و  کفیر طعم تلخ و بوی نامطبوعی بخود خواهد گرفت و کم کم فاسد خواهد شد.
 

بوی کفیر

سلام کفیر داداخل یخچال در آب گذاشتم بعد از چند روز خواستم استفاده کنم بوی خاصی داشت ولی وقتی شستم بوی ان رفت وروی کفیر شیر ریختم به نظر شما خراب میشه یا تخمیرش شکل میگیره نگرانم که قارچم خراب نشده باشه چون خیلی بهشون رسیدم تا زیاد شد

کفیر

من مثل همیشه شیر رو ریختم رو کفیر تو ظرف ولی بعد ۱ روز مایع ۲ فاز شده. خراب شده کفیر؟ بریزمش دور ؟

خیر سالم می باشد

معمولا این شرایط بیانگر تخمیر کامل و بیش از حد شیر می باشد. اگر بو، طعم و مزه کفیر سالم به نظر برسد مشکلی برای استفاده آن نخواهید داشت. قبلا بحث کاملی  در این مورد صورت گرفته که می توانید در این گفتگو مطالعه نمائید.
 

شکل قارچ کفير

سلام ببخشيد قسمتي از قارچهاي من بهم متصل شده و شبيه پوست شده منظورم اينه که تکه هاي بزرگ اندازه کف دست و بهم پيوسته بهنظرتون قارچم خراب شده؟ضمن اينکه دوغ بدست امده از تخمير صاف نيست حالت ماست شل و دون دون هست نميدونم منظورمو درست رسوندم يا نه

در بعضی مواقع قارچ های کفیر بهم چسبیده و شبیه به پوست میگردند

قارچ کفیر شما سلام می باشد، در بعضی مواقع قارچ های کفیر بهم چسبیده و شبیه به یک تکه پوست ضخیم سفید میگردند. و استفاده از آنها مشکلی ندارد، ضمنا دون دون شدن، دلیل خرابی نمی باشد، احتمالا شما از شیر با چربی کامل استفاده می کنید، و این دانه ها چربی های شیر می باشند. ضمنا کفیر به طور کلی شبیه ماست شل می باشد.

با سلام وتشکر فراوان بسیار

با سلام وتشکر فراوان بسیار مطالب عالی بود خیالم راحت شد، ۳۰ گ قارچ چند ق غذاخوری میشه؟

تهیه دوغ کفیر

سلام.من سندروم روده تحریک پذیر دارم.ودچار اسهال میشم.چه مدت قارچها داخل شیر باشند تا برای مشکل من مناسب باشند.

ماندن کفیر در نور

سلام و تشکر از مطالب مفیدتان. با اشتباهی که کردم کفیر را داخل شیر و روی کابینت گذاشتم به مدت ۷۲ ساعت . از کجا می توانم مطمئن شوم که کفیر سالم مانده یا از بین رفته؟

قارچ کفیر

سلام . ظرف شیر و قارچهایی که داخلش بود به مدت چند ماه در دمای اتاق موندند . بوی بدی نمیده دوغ کفیرم و روش هم لکه سبز وجود نداره فقط یه لایه کم چربی زرد رنگ روش هست . اللن دوغ و قارچهام فاسد شدن ؟

افزودن دیدگاه جدید

You must have Javascript enabled to use this form.‎