علت لیز شدن دانه های کفیر

Follow us on Telegram!
با پیوستن به کانال تلگرام؛ از آخرین اطلاعات و دستور تهیه غذاهای خوشمزه و سلامتی بخش با خبر شوید.

در گوشی موبایلتان این لینک را بفشارید:   telegram.me/kefirgrains   و در تلگرام  JOIN  را بزنید

با سلام، مدتیست دانه های کفیر من لیز و چسبنده شده اند، چون در سایت های دیگر نوشته شده که قارچ کفیر را با آب نشورید، من آنها را با شیر شستم، ولی هنوز به روز اول برنکشته اند، لطفا در صورت امکان من را راهنمائی فرمائید. با تشکر

لزجی جزئی از ذات قارچ کفیر می باشد

کمی لزجی، جزئی از ذات قارچ کفیر می باشد، البته نه به اندازه ای که غیر عادی جلوه نماید و رنگ آن بیشتر به زرد متمایل شود تا کرم سفید.

ضمنا شستن قارچ کفیر با آبی که دارای کلر و مواد شیمیایی دیگر باشد مانند اکثر آبهای لوله کشی شهری برای آن مشکل ایجاد می نماید. به همین منظور برای شستن دانه های کفیر یا باید آب را بجوشانید و اجازه دهید خنک شود یا باید از آب های معدنی با کیفیت استفاده نمائید.

برای کم کردن لزجی غیر عادی، پیشنهاد می کنیم که دانه های کفیر را برای مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب معدنی با کیفیت داخل ظرف شیشه در یک جای تاریک با دمای محیط قرار دهید، ضمنا هر از چند گاهی شیشه را خوب تکان دهید، و پس جدا سازی قارچ ها از آب، آنها را مجددا با کمی آب معدنی در سبد شستشو دهید و سپس از آنها برای تولید کفیر در شیر استفاده نمائید.

اینکار باعث جدا شدن ترشحات اضافی قارچ ها و کم شدن قدرت تخمیرکنندگی آنها شده و لزجی غیر عادی آنها را برطرف می نماید.

کلا انجام موارد بالا پس از هر ۳۰ بار استفاده از دانه های کفیر مناسب می باشد.

سفت شدن دوغ

باذسلام و تشکز بخاطر پاسخگویی. خدمتتان عرض کنم من در منطقه جنوب کشور زندکی میکنم و هوا اینجا معمولا گرم است .درمورد اینکه فرمودید داخل یخچال جهت تخمیر،من ظرف حاوی شیر و قارچ توی کمد میزارم و روشو با یک دستمال حولع میپوشونم.آیا سفت شدن محصول میتونه بخاطر شیر محلی و پر چرب بودن شیر باشه؟

بله، از شیر پرچرب کفیر کرمی

بله، از شیر پرچرب کفیر کرمی تر و سفت تری تولید خواهد شد، که به نظرم کفیر خوشمزه تری هم خواهد شد.  

علت زرد شدن قارچ کفیر

عوامل متعددی باعث زرد شدن قارچ کفیر می گردد، در هر صورت، قارچ هایی که رنگ زرد آنها کاملا مشهود باشد، قارچ هایی می باشند که تعدادی از باکتری های مفید آنها از بین رفته اند و کیفیت تولید کفیر مطلوب را از دست داده اند و  کفیر تولید شده آنها دارای خواص کامل کفیر نمی باشد.

توصیه اکید می نمائیم که قارچ کفیری که زرد شده باشد را دور ریخته و مجددا قارچ سالم تهیه نمائید.

از علل اصلی زرد شدن قارچ، می توان به ماندن طولانی نسبت به مقدار شیر، قارچ، و دمای محیط در ظرف تخمیر اشاره کرد. مثلا اگر ۳۰ گرم قارچ در ۳ لیوان شیر بیش از ۲ روز باقی بماند، غذای کافی به باکتری ها و مخمر های قارچ نمی رسد و از بین خواهند رفت، دقت کنید که اگر مقدار قارچ ۶۰ گرم در همان مقدار شیر باشد در زمان کوتاهتری قارچ های شما ضعیف خواهند شد.

سوال

من پس از مدت ۳ ماه تونستم حجم زیادی کفیر تولید کنم . ابتدا با یک قاشق شروع کردم وبعد تعداد ان به ۱۵ قاشق کفیر رسید ولی الان به مرور حجم کفیرم داره کم میشه مثل اینکه خرد میشه میره داخل دوغ واز الکم رد میشه. درصورتیکه من ازهمان ابکش پلاستیکی سابق استفاده میکنم  

کم شدن مقدار قارچ کفیر

سلام. من هم دقیقا مشکل آقای امید رو دارم بعد از سه ماه قارچم هی کمتر و کمتر داره میشه و بسیار خرد و ریز شده البته شیر رو کامل تخمیر میکنه و مزه محصولاتش فرقی ندارن اما زیاد که نمیشه هیچ کم هم میشه، حتی دیشب وقتی داخل شیر ریختم و بعد مجدد صاف کردم دیدم حتی پنجاه گرم کمتر شده در صورتی که شاید پنج دقیقه هم نگذشته بود برای صاف کردنش از الک پلاستیکی استفاده میکنم و کاملا ریز هست و به جز آب چیزی ازش رد نمیشه نمیدونم مشکل از کجاست واقعا ممنون میشم راهنمایی کنید

استفاده زیاد و تند تند باعث ریز شدن قارچ می گردد

دوست گرامی قارچ ریز یا درشت بیانگر خرابی یا مشکل دار بودن یا کیفیت پائین قارچ نمی باشد، در واقع هر وقت فعالیت قارچ کفیر زیاد شود، از هم جدا و ریزتر میشوند، و با کم شدن فعالیت به هم پیوسته و درشت تر می گردند. معمولا وقتی به صورت مداوم و در زمان های کوتاهتری شیر را تعویض نمائید، به جهت وفور نعمت، قارچ ها شروع به فعالیت بیشتری می نمایند و کم کم از هم جدا شده و ریز تر می شوند. البته دمای بیشتر هوا؛ و اکسیژن بیشتر نیز به فعالیت بیشتر قارچ ها کمک می نماید.

برای همین معمولا در تابستان که هوا گرم تر می باشد، قارچ ها شروع به ریز تر شدن و جدا شدن از یکدیگر می کنند و در زمستان قارچ ها شروع به پیوستن به هم و درشت تر شدن می نمایند، که به هر حال در هر دو صورت، کار خود را به صورت صحیح انجام می دهند.

همچنین توجه داشته باشید که شیر هرچه با سرعت بیشتری تخمیر گردد(به علت دمای بیشتر محیط و یا نسبت بیشتر مقدار قارچ به شیر)، کفیر ترش تر و مایع جدا تر می باشد، و هرچقدر با سرعت کمتری تخمیر گردد، کفیر ملس تر و به هم  پیوسته تر می باشد. در مورد خواص کفیر ترش و ملس در همین تالار گفتگو بارها صحبت گردیده است.

شما نسبت به سلیقه خود می توانید به صورت حساب شده این دو حالت را به صورت مصنوعی برای قارچ ها مهیا نمائید. مثلا در تابستان ظرف تخمیر را در یخچال قرار دهید. و در زمستان آن را نزدیک به منبع گرمایش ساختمان.

تغییر رنگ کفیر به قرمزی

سلام کفیر های من رنگشون تغیر کرده و قرمز کم رنگ شدن چیزی شبیه صورتی مشکل از کجاست؟چیکار میشه کرد تا دویاره درست بشن؟؟؟

افزودن دیدگاه جدید

You must have Javascript enabled to use this form.‎