ضعیف شدن قارچ کفیر پس از یک هفته نگهداری در آب

Follow us on Telegram!
با پیوستن به کانال تلگرام؛ از آخرین اطلاعات و دستور تهیه غذاهای خوشمزه و سلامتی بخش با خبر شوید.

در گوشی موبایلتان این لینک را بفشارید:   telegram.me/kefirgrains   و در تلگرام  JOIN  را بزنید

سلام

من حدود ۱ ماه پیش قارچ کفیر رو از شما خریداری کردم. یه چند باری از اون ها استفاده کردم و کفیر درست کردم. برای یک هفته رفتیم مسافرت، به پیشنهاد همسرم قارچ ها رو در یخچال تو آب قرار دادیم تا پس از بازگشتن از اونها دوباره استفاده کنیم.

حالا ولی کفیر تولید شده مثل قبلش نیستن، انگار قارچ ها یه جورائی ضعیف شده باشند.

چیکار کنم که دوباره به حالت اولشون برگردنند.

راستی از سرعت عمل در ارسال و بسته بندی قارچ ها در ظرف مناسب، خیلی متشکرم.

سرحال کردن قارچ های کفیر زنده

از ابراز لطف شما سپاسگذاریم. هدف مجموعه ما ارائه بهترین قارچ کفیر در شرایط بهداشتی و گسترش فرهنگ استفاده از کفیر در مردم ایران می باشد، تا با قرار گیری این ماده با ارزش در زنجیره غذائی مردم میهن عزیزمان شاهد سلامتی و طول عمر بیشتر همگان باشیم.

برای نگهداری قارچ کفیر در زمانی که نیاز به تولید کفیر ندارید، بهترین را قرار دادن آن در شیر تازه و نگهداری در یخچال می باشد. که در این صورت تا ۱۰ روز می توانید آنها را در یخچال نگهداری نمائید، نگران خرابی شیر نباشید، چون قارچ شیر را کم کم تخمیر می نماید و محصول کفیر بسیار ترشی تولید می نماید. اگر هر ۱۰ روز شیر را تعویض نمائید تا ۳ ماه می توانید قارچ ها را در یخچال نگهداری نمائید. در اینصورت قارچ های شما کمی ضعیف خواهند شد ولی با چند روز قرار گیری در شرایط مطلوب دوباره به حالت اول باز خواهند گشت.

در مورد ضعیف شدن قارچ های شما: همانطور که می دانید قارچ کفیر یک موجود زنده می باشد که ماننده هر موجود دیگری برای زنده ماندن و رشد و نمو نیاز به غذا دارد.  همانند یک مرغ که برای تولید تخم مرغ نیاز به دانه دارد، این قارچ که تشکیل شده از باکتری ها و مخمر های تک سلولی مفید می باشد، برای ادامه حیات و تولید کفیر، نیاز به شیر دارد.

این قارچ در نبود غذا شروع به استفاده از منابع خودش می کند که این کار باعث ضعیف شدن آن می شود، هر چقدر زمان نرسیدن غذا بیشتر باشد، برای برگشت به حالت سرزنده خود زمان بیشتری نیاز خواهد داشت.

البته برای استراحت و جدا شدن ناخالصی ها، هر دو یا سه ماه یکبار، قارچ ها را برای ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب معدنی بدون کلر، نیترات و فلوراید که دارای دمای محیط می باشد قرارد می دهند. اما نگهداری قارچ برای بیش از ۲۴ ساعت در آب خالص باعث ضعیف شدن آن و عدم توانائی در تخمیر شیر خواهد شد. اگر کمی ماست به آب معدنی اضافه می نمودید، احتمالا مشکلی پیش نمی آمد.

اگر از آب لوله کشی برای نگهداری قارچ ها استفاده نمودید، به علت وجود کلر در این آب، قارچ های خود را از بین بورده اید یا به شدت ضعیف نموده اید.

به هر حال اگر قارچ های شما برای بیش از ۲ روز در آب مانده یا از آب غیر معدنی استفاده نموده باشید، تهیه مجدد قارچ بهتر راه حل خواهد بود، چون چنین قارچ هائی به شدت ضعیف بوده و احتمالا توانائی برگشت به حالت اولیه خود را از دست داده اند.

در صورتی که  قارچ ها برای کمتر از ۲ روز در آب معدنی مانده باشند، با قرار دادن آنها در شیر با شرایط گفته شده، و تعویض شیر در هر ۱۲ ساعت، می توانید آنها را در مدت یک هفته به حالت اولیه برگردانید.

سلام.من ساکن بندرعباسم.هوای

سلام.من ساکن بندرعباسم.هوای اینجام خیلی گرمه.همش احساس میکنم قارچی ک داخلش شیر ریختم اگه بیرون از یخچال بمونه فاسد میشه.من گذاشتمش تو یخچال.حالا ب نظرتون راه درست چیه ومن کجا بذارمش

نحوه نگهداری داخل یخچال

سلام و خسته نباشید  در مورد نگهداری قارچ کفیر که فرمودید داخل یخچال امکان نگهداری آن تا ۱۰ روز وجود دارد،برای نگهداری قارچ به این صورت آیا باید درب طرف بسته باشد یا باز؟

درب ظرف در داخل یخچال

منظور از قرار دادن ظرف تخمیر در یخچال، عموما نگهداری طولانی مدت بدون تعویض شیر می باشد. که در این صورت بهتر است که درب ظرف کاملا بسته باشد تا اکسیژن کمتری به قارچ ها رسیده و فعالیت آن ها کند تر گردد، توجه نمائید که حداقل ۲ تا ۵ سانت بالای ظرف خالی باشد تا کمی هوا داخل آن وجود داشته باشد.

ضمنا مدت ۱۰ روز حد اکثر زمانی می باشد که می توان قارچ ها را داخل یخچال نگهداری کرد و در این حالت بهتر است بین ۷ تا ۱۰ روز شیر قارچ های را تعویض نمائیم.

نحوه نگهداری

سلام من ازاستان آذربایجان شرقی شهرستان سراب مزاحمتون میشم من حدود یک ماهی میشه ک ازاین کفیر استفاده میکنیم وهر۲۴ساعت شیر کفیرو تعویض میکنیم وتوآشپزخانه تویه ظرف شیشه ی ودربسته ودرجای تاریک نگهداری میکنیم ولی ب پیشنهاد یکی ازدوستام از امروز داخل یخچال قراردادم میخواستم اگه تونحوه نگهداری آن اگه اشتباهی دارم بیشترراهنماییم کنید باتشکر

شرایط نگهداری از قارچ

سلام وقت بخیر، به دلیل گرم شدن هوا من قارچم رو دو روز یک بار عوض می کنم ولی شرایط نگهداری اون رو داخل یخچال ک خنک تر است استفاده می کنم آیا حتی نگهداری قارچ در یخچال با وجود تعویض زود زود آن مورد اشکال است یا خیر؟؟؟؟ لطفا من رو راهنمایی کنید.....

سلام دوستان. برای اینکه این

سلام دوستان. برای اینکه این قارچ تکثیر بشه و تعدادش زیادتر بشه باید چکار کرد؟

سلام شیری که برای قارچ

سلام شیری که برای قارچ استفاده میکنیم محلی باشی بهتره یا شیر پاکتی من ازهردو استفاده کردم گاهی دیر بدیر عوض میکنم وبیرون داخل کابینت میذارم روش طوری اشکالی داره

حتما قارچ ها باید با شیر در یخچال قرار گیرند

حتما قارچ ها باید با شیر در یخچال قرار گیرند، البته در صورت نبود شیر می توان کمی آب جوشیده، کاملا خنک شده یا آب معدنی بر روی آن بریزید و برای حداکثر یک روز به این صورت نگهداری نمائید تا شیر تهیه و قارچ ها را داخل شیر قرار دهید.

اگر منظور شما از قرار دادن قارچ کفیر به همراه شیر در یخچال نگهداری طولانی مدت آن بدون تولید کفیر می باشد، بهتر آن استکه درب آن را کاملا ببندید تا فعالیت قارچ ها کمتر شده و مدت بیشتری به این حالت باقی بمانند (حداکثر ۱۰ روز).

و اگر منظور شما تولید کفیر شیر در مدت ۳ تا ۵ روز می باشد، بهتر است که درب ظرف را شل ببندید تا کفیر ملس و شیرین در مدت ۳ تا ۵ روز تولید گردد.

قارچ کفیر

موضوع جالب و بحث بر انگیزی بود خیلی خوششم اومد از این بحث ممنون 

خنك بودن هوا

سلام و خسته نباشيد. من اهل اذربايجان شرقى هستم و به همين دليل هوا خنك هست.شيشه ى كفير رو گذاشتم تو گرمترين جاى خونه تو كمد اما به شيشه كه دست ميزنم به نظرم يكم خنك مياد درجه دماسنج هم ٢٣ رو نشون ميده به نظر شما تو روند توليد كفير مشكلى ايجاد ميكنه ؟ يا راه حلى هست بگيد ممنون. 

دمای بین ۱۸ تا ۲۸ درجه مناسب می باشد

مشکلی نیست، دمای تخمیر مناسب بین ۱۷ تا ۳۰ می باشد. در صورتی که دمای ظرف در این محدوده باشد هیچ مشکلی برای قارچ ها پیش نخواهد آمد. اگر در این محدوده دما، ظرف بیشتر در دمای پائین باشد، مدت تخمیر شیر کمی بیشتر خواهد شد.

سلام من امروز اومدم کفیر و

سلام من امروز اومدم کفیر و صاف کنم دیدم اب و موادش از هم جدا شدن و خیلی سفتن انگاری همش شده قارچ چیکارش کنم؟

رنگ صورتی کفیر

سلام بعداز حدودا۱۰روز که کفیربیرون بودخواستم عوضش کنم که متوجه شدم بعضی قسمتهاش صورتی کمرنگ شده.بایدکفیروبریزم دوریامشکلی نداره؟

خرابی قارچکفیر

سلام قارچ من که در ظرف پلاستیکی همراه باشیر بود ه یک لایه زرد نگ روی آن است و آب روی آن جمع شده آیا خراب شده

نشانه های خراب شدن و غیر قابل استفاده بودن قارچ کفیر

نشانه های خراب شدن و غیر قابل استفاده بودن قارچ کفیر:

  1. رنگ قارچ های سالم پس از شستشو با آب، باید سفید متمایل به شیری باشد. هر رنگ دیگری مثلا صورتی، زرد و ... نشانه خراب شدن قارچ ها می باشد.
  2. قارچ کفیر و کفیر تولید شده از آن باید بوی متداول لبنیات را بدهد، اگر بوی تعفن یا خرابی مانند دیگر مواد خوراکی خراب داشته باشد، حتی اگر قارچ ها به رنگ سفید باشند، قارچ خراب شده.
  3. مزه کفیر تولید شده باید مطبوع باشد یعنی مزه کفیر تولیدیتان باید ترش، شیرین یا ملس باشد، اگر تلخ یا نامطبوع باشد احتمالا قارچ کفیر شما خراب شده یا کفیر را به روش صحیح از نظر زمان و تناسب مقدار قارچ و شیر تولید ننموده اید.

توجه نمائید که:

اگر شیر تخمیر شده توسط قارچ کفیر به صورت اصطلاحا آب و دان جدا شده باشد، این نشانه خرابی نمی باشد. بلکه یعنی شیر کاملا تخمیر شده است با هم زدن ظرف، و مخلوط شدن آب با دیگر محتویات، کفیر یکدست شده و کاملا سالم می باشد.

همچنین رنگ زرد کم رنگ متمایل به رنگ شیری روی ظرف تخمیر (نه قارچ) که معمولا به صورت ترک خورده نیز در می آید، نشانه تخمیر زیاد شیر و ماندن ظرف تخمیر بیش از زمان مورد نیاز می باشد و نشانه خرابی نمی باشد، اگر قارچ ها نشانه های توضیح داده شده بالا را نداشته باشند، استفاده مجدد از قارچ کفیر مانده در این حالت مشکلی ایجاد نمی کند.

مخلوط كفير با شير داغ

من وقتي شير جوشانده اماده شدكفير را بهش اضافه كردم و حالا مثل دانه دانه شده كفيرم و زيرش اب ولي بوي بدي نمي ده ولي كفيرم خالت لجزي نداره مثل پنير خرد شده مي ماند ايا كفير من خراب شده يا راه حل ديگري داره 

بله قارچ کفیر شما از بین رفته یا بشدت بی کیفیت شده

قارچ کفیر سالم و طبیعی تشکیل شده از انواع مختلف باکتری و مخمر (حدود ۵۰ نوع مختلف باکتری و مخمر مفید) می باشد. هر نوع از این باکتری و مخمرها دارای دمای تحمل متفاوتی می باشند، به طور کلی برای زنده ماندن کلیه این باکتری و مخمرها درجه دمای قارچ کفیر حدودا باید بین ۱ تا حداکثر ۳۶ درجه سانتیگراد باشد.

دمای بالای ۳۶ درجه سانتگیراد باعث از بین رفتن تعدادی از انواع این باکتری ها شده و در بهترین حالت کیفیت کفیر تولیدی پس از آن به شدت کاهش می یابد.

پس مثلا اگر دمای شیر شما حدود ۵۰ درجه باشد تعداد بیشتری از انواع باکتری یا مخمر آنها ازبین خواهند رفت تا اگر دمای شیر ۴۰ درجه باشد.

در دمای بالای ۶۸ درجه به مدت بیش از ۵ دقیقه، کلیه باکتری ها و مخمرهای قارچ کفیر از بین خواهند رفت.

پس به هیچ عنوان نباید از شیر گرم یا داغ برای درست کردن کفیر استفاده نمود، باید اجازه داد که شیر کاملا خنک و همدما با محیط پیرامون گردد، سپس با قارچ کفیر مخلوط شود.

استفاده از شیری که داخل یخچال قرار داده شده و دمای آن حدودا ۴ درجه سانتیگراد است مشکلی برای قارچ ها ایجاد نمی نماید، فقط پروسه تخمیر کمی طولانی تر خواهد شد.

سفت شدن تخمير

سلام

ميشه كاري كرد كه محصولمون مثل ماست غليظ باشه؟

يا خاصيت كفير همينه كه محصولش مثل دوغ ابكي باشه!!؟

چيكار بايد كرد تا محصولمون مثل ماست سفت بشه؟

من درست ميكنم شل ميشه. يا خواص كفير طوريه كه مثل دوغ شل ميشه؟

طرز نگه داری کفیر در فصل زمستان

ما که اول کفیر رو خریدیم گفتن که کفیر تجزیه می شه اما الان توی فصل زمستان دیگه تجزیه نمی شه الان ۵ ماه که ما از کفیر استفاده می کنیم اما الان طرز نگه داری در فصل زمستانو نمی دونیم می شه راهنمایی کنید

ضعیف شدن دانه های کفیر

سلام وقت بخیر من پنج شش سال است که از دانه های کفیر استفاده می کنم چند سال اول دانه ها بزرگ و با حال بودند ولی یکی دو سال است احساس میکنم ریز و ضعیف شده‌اند من حدود یک سال است از آب چشمه استفاده میکنم آیا راهی برای برگشت به حالت اول وجود دارد ؟

افزودن دیدگاه جدید

You must have Javascript enabled to use this form.‎