سلام
من حدود ۱ ماه پیش قارچ کفیر رو از شما خریداری کردم. یه چند باری از اون ها استفاده کردم و کفیر درست کردم. برای یک هفته رفتیم مسافرت، به پیشنهاد همسرم قارچ ها رو در یخچال تو آب قرار دادیم تا پس از بازگشتن از اونها دوباره استفاده کنیم.
حالا ولی کفیر تولید شده مثل قبلش نیستن، انگار قارچ ها یه جورائی ضعیف شده باشند.
چیکار کنم که دوباره به حالت اولشون برگردنند.
راستی از سرعت عمل در ارسال و بسته بندی قارچ ها در ظرف مناسب، خیلی متشکرم.
سرحال کردن قارچ های کفیر زنده
از ابراز لطف شما سپاسگذاریم. هدف مجموعه ما ارائه بهترین قارچ کفیر در شرایط بهداشتی و گسترش فرهنگ استفاده از کفیر در مردم ایران می باشد، تا با قرار گیری این ماده با ارزش در زنجیره غذائی مردم میهن عزیزمان شاهد سلامتی و طول عمر بیشتر همگان باشیم.
برای نگهداری قارچ کفیر در زمانی که نیاز به تولید کفیر ندارید، بهترین را قرار دادن آن در شیر تازه و نگهداری در یخچال می باشد. که در این صورت تا ۱۰ روز می توانید آنها را در یخچال نگهداری نمائید، نگران خرابی شیر نباشید، چون قارچ شیر را کم کم تخمیر می نماید و محصول کفیر بسیار ترشی تولید می نماید. اگر هر ۱۰ روز شیر را تعویض نمائید تا ۳ ماه می توانید قارچ ها را در یخچال نگهداری نمائید. در اینصورت قارچ های شما کمی ضعیف خواهند شد ولی با چند روز قرار گیری در شرایط مطلوب دوباره به حالت اول باز خواهند گشت.
در مورد ضعیف شدن قارچ های شما: همانطور که می دانید قارچ کفیر یک موجود زنده می باشد که ماننده هر موجود دیگری برای زنده ماندن و رشد و نمو نیاز به غذا دارد. همانند یک مرغ که برای تولید تخم مرغ نیاز به دانه دارد، این قارچ که تشکیل شده از باکتری ها و مخمر های تک سلولی مفید می باشد، برای ادامه حیات و تولید کفیر، نیاز به شیر دارد.
این قارچ در نبود غذا شروع به استفاده از منابع خودش می کند که این کار باعث ضعیف شدن آن می شود، هر چقدر زمان نرسیدن غذا بیشتر باشد، برای برگشت به حالت سرزنده خود زمان بیشتری نیاز خواهد داشت.
البته برای استراحت و جدا شدن ناخالصی ها، هر دو یا سه ماه یکبار، قارچ ها را برای ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب معدنی بدون کلر، نیترات و فلوراید که دارای دمای محیط می باشد قرارد می دهند. اما نگهداری قارچ برای بیش از ۲۴ ساعت در آب خالص باعث ضعیف شدن آن و عدم توانائی در تخمیر شیر خواهد شد. اگر کمی ماست به آب معدنی اضافه می نمودید، احتمالا مشکلی پیش نمی آمد.
اگر از آب لوله کشی برای نگهداری قارچ ها استفاده نمودید، به علت وجود کلر در این آب، قارچ های خود را از بین بورده اید یا به شدت ضعیف نموده اید.
به هر حال اگر قارچ های شما برای بیش از ۲ روز در آب مانده یا از آب غیر معدنی استفاده نموده باشید، تهیه مجدد قارچ بهتر راه حل خواهد بود، چون چنین قارچ هائی به شدت ضعیف بوده و احتمالا توانائی برگشت به حالت اولیه خود را از دست داده اند.
در صورتی که قارچ ها برای کمتر از ۲ روز در آب معدنی مانده باشند، با قرار دادن آنها در شیر با شرایط گفته شده، و تعویض شیر در هر ۱۲ ساعت، می توانید آنها را در مدت یک هفته به حالت اولیه برگردانید.
سلام.من ساکن بندرعباسم.هوای
نحوه نگهداری داخل یخچال
درب ظرف در داخل یخچال
منظور از قرار دادن ظرف تخمیر در یخچال، عموما نگهداری طولانی مدت بدون تعویض شیر می باشد. که در این صورت بهتر است که درب ظرف کاملا بسته باشد تا اکسیژن کمتری به قارچ ها رسیده و فعالیت آن ها کند تر گردد، توجه نمائید که حداقل ۲ تا ۵ سانت بالای ظرف خالی باشد تا کمی هوا داخل آن وجود داشته باشد.
ضمنا مدت ۱۰ روز حد اکثر زمانی می باشد که می توان قارچ ها را داخل یخچال نگهداری کرد و در این حالت بهتر است بین ۷ تا ۱۰ روز شیر قارچ های را تعویض نمائیم.
نحوه نگهداری
شرایط نگهداری از قارچ
سلام دوستان. برای اینکه این
تکثیر
سلام شیری که برای قارچ
قارچ ها تا چندساعت بدون شیر در یخچال باشن اشکال نداره؟
حتما قارچ ها باید با شیر در یخچال قرار گیرند
حتما قارچ ها باید با شیر در یخچال قرار گیرند، البته در صورت نبود شیر می توان کمی آب جوشیده، کاملا خنک شده یا آب معدنی بر روی آن بریزید و برای حداکثر یک روز به این صورت نگهداری نمائید تا شیر تهیه و قارچ ها را داخل شیر قرار دهید.
اگر منظور شما از قرار دادن قارچ کفیر به همراه شیر در یخچال نگهداری طولانی مدت آن بدون تولید کفیر می باشد، بهتر آن استکه درب آن را کاملا ببندید تا فعالیت قارچ ها کمتر شده و مدت بیشتری به این حالت باقی بمانند (حداکثر ۱۰ روز).
و اگر منظور شما تولید کفیر شیر در مدت ۳ تا ۵ روز می باشد، بهتر است که درب ظرف را شل ببندید تا کفیر ملس و شیرین در مدت ۳ تا ۵ روز تولید گردد.
قارچ کفیر
موضوع جالب و بحث بر انگیزی بود خیلی خوششم اومد از این بحث ممنون
خنك بودن هوا
سلام و خسته نباشيد. من اهل اذربايجان شرقى هستم و به همين دليل هوا خنك هست.شيشه ى كفير رو گذاشتم تو گرمترين جاى خونه تو كمد اما به شيشه كه دست ميزنم به نظرم يكم خنك مياد درجه دماسنج هم ٢٣ رو نشون ميده به نظر شما تو روند توليد كفير مشكلى ايجاد ميكنه ؟ يا راه حلى هست بگيد ممنون.
دمای بین ۱۸ تا ۲۸ درجه مناسب می باشد
سلام من امروز اومدم کفیر و
اگر رنگ و بوی آن نامطبوع نباشد، مشکلی ندارد.
رنگ صورتی کفیر
قارچ های شما قطعا خراب شده اند
خرابی قارچکفیر
نشانه های خراب شدن و غیر قابل استفاده بودن قارچ کفیر
نشانه های خراب شدن و غیر قابل استفاده بودن قارچ کفیر:
توجه نمائید که:
اگر شیر تخمیر شده توسط قارچ کفیر به صورت اصطلاحا آب و دان جدا شده باشد، این نشانه خرابی نمی باشد. بلکه یعنی شیر کاملا تخمیر شده است با هم زدن ظرف، و مخلوط شدن آب با دیگر محتویات، کفیر یکدست شده و کاملا سالم می باشد.
همچنین رنگ زرد کم رنگ متمایل به رنگ شیری روی ظرف تخمیر (نه قارچ) که معمولا به صورت ترک خورده نیز در می آید، نشانه تخمیر زیاد شیر و ماندن ظرف تخمیر بیش از زمان مورد نیاز می باشد و نشانه خرابی نمی باشد، اگر قارچ ها نشانه های توضیح داده شده بالا را نداشته باشند، استفاده مجدد از قارچ کفیر مانده در این حالت مشکلی ایجاد نمی کند.
مخلوط كفير با شير داغ
بله قارچ کفیر شما از بین رفته یا بشدت بی کیفیت شده
قارچ کفیر سالم و طبیعی تشکیل شده از انواع مختلف باکتری و مخمر (حدود ۵۰ نوع مختلف باکتری و مخمر مفید) می باشد. هر نوع از این باکتری و مخمرها دارای دمای تحمل متفاوتی می باشند، به طور کلی برای زنده ماندن کلیه این باکتری و مخمرها درجه دمای قارچ کفیر حدودا باید بین ۱ تا حداکثر ۳۶ درجه سانتیگراد باشد.
دمای بالای ۳۶ درجه سانتگیراد باعث از بین رفتن تعدادی از انواع این باکتری ها شده و در بهترین حالت کیفیت کفیر تولیدی پس از آن به شدت کاهش می یابد.
پس مثلا اگر دمای شیر شما حدود ۵۰ درجه باشد تعداد بیشتری از انواع باکتری یا مخمر آنها ازبین خواهند رفت تا اگر دمای شیر ۴۰ درجه باشد.
در دمای بالای ۶۸ درجه به مدت بیش از ۵ دقیقه، کلیه باکتری ها و مخمرهای قارچ کفیر از بین خواهند رفت.
پس به هیچ عنوان نباید از شیر گرم یا داغ برای درست کردن کفیر استفاده نمود، باید اجازه داد که شیر کاملا خنک و همدما با محیط پیرامون گردد، سپس با قارچ کفیر مخلوط شود.
استفاده از شیری که داخل یخچال قرار داده شده و دمای آن حدودا ۴ درجه سانتیگراد است مشکلی برای قارچ ها ایجاد نمی نماید، فقط پروسه تخمیر کمی طولانی تر خواهد شد.
سفت شدن تخمير
سلام
ميشه كاري كرد كه محصولمون مثل ماست غليظ باشه؟
يا خاصيت كفير همينه كه محصولش مثل دوغ ابكي باشه!!؟
چيكار بايد كرد تا محصولمون مثل ماست سفت بشه؟
من درست ميكنم شل ميشه. يا خواص كفير طوريه كه مثل دوغ شل ميشه؟
سفت شدن کفیر
طرز نگه داری کفیر در فصل زمستان
ضعیف شدن دانه های کفیر
آیا کفیر برای درمان بیماری
کفیر
دوغ ترش
قارچ کفیر
بعد از ده روز که کفیر رو داخل یخچال گذاشتیم
اگر دارای طعم، بو و مزه قابل
کفیر
قارچ کفیر
سلام من چند باری دوغ کفیر
لطفا بفرمایید برای استراحت
برای اولین بار با قارچ کفیر
قارچ کفیر
رشد قارچ
ریز و کوچک شدن قارچ کفیر
افزودن دیدگاه جدید