شستن قارچ کفیر

Follow us on Telegram!
با پیوستن به کانال تلگرام؛ از آخرین اطلاعات و دستور تهیه غذاهای خوشمزه و سلامتی بخش با خبر شوید.

در گوشی موبایلتان این لینک را بفشارید:   telegram.me/kefirgrains   و در تلگرام  JOIN  را بزنید

سلام و وقت بخیر
من هر هفته دوغ کفیر تولید میکنم. بعد تا هفته بعد قارچها دورن شیر توی یخچال نگهداری میکنم.با توجه به اینکه قارچها توی شیر یکهفته مونده ایا برای استفاده مجدد نیازی به شستن قارچها هست یا نیست. ؟
یک سوال دیگه داشتم. جایی خوندم که وقتی دوغ کفیر توی یخچال میزاریم باکتریهای دوغ بر اثر سرما به خواب میروند و باید قبل از خوردن دوغ حدود یک ربع بیرون از یخجال قرار بدیم. ایا این مطلب درسته؟
ممنون

نیازی به شستن قارچ ها در هر بار استفاده نمی باشد

به طور کلی شستن قارچ کفیر در هر بار استفاده کار خوبی نمی باشد، با قرار دادن قارچ کفیر مخلوط در شیر داخل یخچال، در واقع فرآیند تخمیر را کند نموده اید، هر بار که کفیر را از قارچ ها جدا می نمائید چه پس از یک روز و چه پس از ۵ روز داخل یخچال، آنرا یکبار عمل تخمیر حساب نمائید.

بهتر این استکه پس از هر ۷ یا ۸ مرتبه عمل تخمیر؛ قارچ ها را با کمی آب جوشیده خنک شده بشورید.

البته به صورت تجربی به نظر می رسد که اگر در هر بار مخلوط کردن قارچ کفیر با شیر آنها را خوب با قاشق هم بزنید تا شیر باکتری های لزج و فعال روی قارچ ها را جدا نماید، همیشه قارچ ها شاداب و سفیدتر می مانند. و فرآیند تخمیر نیز بهتر انجام می شود.

در باره سوال دوم، تا آنجا که دانش ما اجازه می دهد، باکتری ها به خواب نمی روند و فقط فعالیت آنها در دمای پائین کم می شود، دقیقا به همین دلیل مواد غذائی را در یخچال قرار می دهیم، ولی حتی در یخچال نیز مواد غذائی پس از مدتی خراب می شوند.

فعالیت باکتری ها و میکروب های مفید کفیر نیز در دمای پائین کم می شود؛ و پس از قرار گرفتن در دمای مناسب فعالیت آنها زیاد می شود. به هر حال این پیشنهاد اگر مفید نباشد، مطمئنا ضرری هم ندارد. اگر تصور شما این است که هم دما کردن کفیر با دمای اتاق و مصرف آن مفید می باشد، حتما اینکار را انجام دهید. شاید به قول دوست شما با افزایش یافتن فعالیت باکتری ها خواص کفیر بیشتر شود، هر چند که این هم دما شدن در دستگاه طولانی و پر پیچ و خم گوارش انسان انجام خواهد شد.

علایم فساد قارچ کفیر

سلام

علایم فاسد شدن (خراب شدن ) قارچ کفیر چیست ؟

آیا می شود از آب جدا شده از کفیر برای نگهداری پنیر استفاده کرد?

با تشکر

فساد قارچ کفیر را می توان از بو، رنگ و مزه غیر عادی آن فهمید

فساد قارچ کفیر را می توان از بو، رنگ و مزه غیر عادی آن فهمید. در صورت فساد علاوه بر بوی غیر معمول، احتمالا رنگ محتویات روی ظرف و قارچ های کفیر کاملا زرد شده اند و در مراحل حادتر روی ظرف کپک نیز زده است. مطالعه این مطلب را نیز در این رابطه پیشنهاد می نمائیم.

افزودن دیدگاه جدید

You must have Javascript enabled to use this form.‎