تغییر خاصیت کفیر و یبوست زا شدن آن

Follow us on Telegram!
با پیوستن به کانال تلگرام؛ از آخرین اطلاعات و دستور تهیه غذاهای خوشمزه و سلامتی بخش با خبر شوید.

در گوشی موبایلتان این لینک را بفشارید:   telegram.me/kefirgrains   و در تلگرام  JOIN  را بزنید

سلام، من اوایل که با قارچ های شما، طبق دستور همین سایت کفیر درست می کردم، هم کمی شیرین و شل تر بود هم احساس می کنم که بیشتر به هضم غذا کمک می کرد ولی الان هم کفیر درست شده ترش شده هم فکر می کنم یبوست زا هم شده.

ضمنا تو شکل کفیر هم تغییر پیدا شده، موقع جدا کردن قارچ ها، آب زیادی در زیر ظرف جم می شه و بالای ظرف عین ماست خیکی و رگه رگه میشه.

مسئله چیه؟ لطفا راهنمائی کنید.

کفیر بر اساس روش تولید هم می تواند ضد یبوست باشد، هم یبوست زا

مواد غذائی سالم

دوست گرامی، همانطور که در قسمت ریزه کاری های طرز تولید کفیر گفته شده، کفیر بر اساس طرز تهیه آن هم می تواند ضد یبوست باشد، هم یبوست زا، عوامل اصلی که تاثیر فراوانی در این خاصیت کفیر دارند به شرح زیر می باشد:

  • نسبت مقدار قارچ به مقدار شیر
  • مدت زمان تخمیر شیر
  • مدت زمان نگهداری کفیر قبل از استفاده

به طور کلی اگر شیر بیش از اندازه تخمیر گردد، چه بر اثر نسبت زیاد قارچ به شیر، چه بر اثر مدت زمان بیشتر تخمیر، کفیر یبوست زا خواهد شد. دلیل جدا شدن آب و مایع نیز همین تغییر نسبت یا افزایش زمان می باشد. البته این دلیل بر مضر بودن کفیر تولید شده نمی باشد و نسبت به هر مزاجی انتخاب متفاوت می باشد. حتی بعضی از افراد کفیر جدا شده از قارچ ها را مجددا برای ۲ تا ۳ روز در جای گرمی می گذارند تا ترش تر شود که در اینصورت چون خود کفیر نیز شامل باکتری های زنده می باشد، فعالیت های این باکتری ها کفیر را ترش تر خواهند نمود و هم خاصیت یبوست زائی آن بیشتر خواهد شد.

حتما متوجه شده اید که قارچ کفیر در خلال تولید کفیر رشد نموده و بیشتر شده است، احتمالا شما همان مقدار شیر که اوایل برای قارچ ها استفاده می نمودید را هم اکنون نیز استفاده می نمائید و چون قارچ های شما زیادتر شده اند، سریعتر شیر را تخمیر می نمایند و این باعث یبوست زائی و ترش تر شدن کفیر شده است. شما دو راه حل دارید:

  1. کم کردن مقدار قارچ؛ می توانید مقدار اضافه را به عزیزانتان هدیه دهید و یا آن ها را مستقیما میل نمائید که خاصیت فراوانی دارد.
  2. کم کردن زمان تخمیر، یعنی به جای ۲۴ ساعت مثلا پس از ۱۸ یا ۱۲ ساعت قارچ ها را از شیر جدا نمائید.

توصیه های دیگری که می تواند راهگشای شما باشد به شرح زیر می باشد:

  • شستن قارچ های کفیر با کمی آب معدنی یا آب جوشیده هم دما شده با محیط بعد از هر ۷ بار استفاده از قارچ ها
  • شستن و خشک کردن ظرف تخمییر پیش از هر بار استفاده. (برای اینکار می توانید ار ۲ عدد ظرف استفاده نمائید تا پروسه شستن و خشک شدن ظرف راحت تر انجام گیرد.)

همچنین توجه نمائید که چون کفیر شامل باکتری های زنده می باشد، با خوردن کفیر به همراه مواد غذائی شیرین و کربوهیدرات دار، این باکتری ها شروع به استفاده آن ها خواهند نمود و حاصل تولید گاز CO2 خواهد شد، که در مقادیر زیاد منجر به نفخ شکم می گردد.

البته این وظیفه اصلی کفیر می باشد که با کمک به هضم درست غذا و تبدیل آن به ریز مغزی ها (ویتامین ها و مینرال ها) باعث سلامتی بیشتر بدن شود. ولی به هر حال اگر شما مشکل نفخ پیدا می نمائید، از خوردن کفیر به همراه مواد قندی و کربوهیدرات های قوی به خصوص انواع کیک و شیرینی، شربت های شیرین ، مواد فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس، شیرین کننده های مصنوعی و انواع آب نبات خودداری فرمائید.

بهترین زمان استفاده از کفیر برای بهره بردن بیشتر از خواص درمانی و سلامتی آن، تناول یک تا دو لیوان کفیر به صورت مداوم و هر شب دو یا سه ساعت بعد از صرف شام و قبل از خواب شب می باشد. این مطلب در ارتباط با تاثیر کفیر بر تناسب اندام را نیز مطالعه نمائید.

ممنون از راهنمائی خوبتون، علت

ممنون از راهنمائی خوبتون، جالبه من اصلا به زیاد شدن قارچ ها توجه نکرده بودم. علت همون رشد و نمو قارچ ها و زیاد شدن قارچ ها بود، مقداری از قارچ ها رو خوردم، دوباره کفیر عین اولش عالی شد.

اینم بگم که فکر کنم خود قارچ کفیر هم خیلی در بدن تاثیر میذاره، چون با خوردن اونها احساس می کنم اون روز انرژی بیشتری داشتم.

بازم ممنون.

یبوست و کفیر

با سلام.ایا میشود با کفیر یبوست را درمان کرد؟ چگونه؟

خواص يبوست زا بودن کفير

سلام خسته نباشيد چه کفيري درست کنم که يبوست زا باشه منظورم اين هست که مقدار کفير به شير چقد باشه و در چه دما و مدت زماني فرايند تخمير صورت بگيره که خواص ضد اسهال داشته باشه ايا مدت زمان تخمير بيشتر کنم بهتر يا نسبت قارچ به شير بيشتر کنم کدام راهش منطقي تر

کفير براي درمام اسهال

سلا خسته نباشيد چطور کفيري درست کنم که خواص يبوست زا يا همان ضد اسهال باشه. يک نسبت قارچ کفير به شير چقد باشه ،دوم مدت زمان فرايند تخمير چقد باشه ،سوم در چه دماي تخمير صورت بگير اگه. به مدت طولاني مثلان شصت ساعت در دماي محيط خانه فرايند تخمير صورت بگير محصول خراب نميشه يا در دماي پايين تر فرايند تخمير صورت بگير ممنونم از راهنمايتون

چه کار کنم کفير يبوست زا باشد

با سلام خسته نباشد براي يبوست زا شدن کفير نسبت قارچ به شير کم کنم يا دما کاهش بدم يا نسبت قارچ به شير افزايش بدم کدامش منطقي تر هست با تشکر

آب شيرين براي تخمير

آيا آب شيرين شده را پروبيوتيک دار ميکند چون من يک جا خوندم که کفير روي آب شيرين هم موثر هست مانند کامبوجا که که در چاي شيرين هست

کفیر آب

نوعی مخمر نیز وجود دارد که آن را در آب کمی شیرین شده ریخته و از آن نوشیدنی تخمیری تهیه می کنند که معروف به کفیر آب می باشد که کاملا متفاوت با کفیر متداول و معروف کفیر شیر می باشد.

دانه های کفیر آب شبیه به کریستال های نبات می باشد که در این تصویر مشاهده می نمایید:

از آنجا که کفیر آب بسیار کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، اطلاعات بسیار کمی در مورد خواص و یا احتمالا مضرات آن وجود دارد.

افزودن دیدگاه جدید

فایل‌ها باید کوچکتر از ۵۱۲ KB باشند.
انواع فایل‌های مجاز: png gif jpg jpeg.
تصاویر باید بین ۲۵۰x250 و ۱۲۰۰x1600 پیکسل باشند.